Mesajul lui Avram Iancu pentru români după ce a terminat pe locul trei cel mai dur maraton al lumii

Mesajul lui Avram Iancu pentru români după ce a terminat pe locul trei cel mai dur maraton al lumii
Autor: Dan Brumar
Data: 18 Martie 2019
Românul Avram Iancu a terminat pe locul trei 6633 Arctic Ultra, maratonul de 618 km de la Polul Nord.

Bibliotecarul din Petroșani, care anul trecut a înotat în Dunăre de la izvoare la vărsare, stabilind un record mondial, a terminat maratonul de la Polul Nord pe locul trei. Cursa sa, care a început la 7 martie, s-a terminat în acest weekend, la capătul unui efort supraomenesc. Avram Iancu se declară mulțumit de performanța sa, deși la începutul cursei își propusese să ajungă la finish pe prima poziție.

„Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii. Și deși am reușit nu am niciun merit, e doar îngăduință divină. Iar locul 3 obținut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici. Dumnezeu să binecuvinteze ROMÂNIA!”, a scris românul pe Facebook, la finalul cursei. El a avut un mesaj special pentru români, înscris pe drapelul tricolor care l-a însoțit în această aventură.

FOTO: Avram Iancu Facebook

Românul s-a aflat mereu în fruntea cursei, în grupul select al celor mai buni cinci concurenți. A avansat mereu, grație efortului pe care l-a depus, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute. La un moment dat ajunsese pe locul al doilea, însă unul dintre concurenți l-a depășit datorită unei compensări de timp pe care a primit-o din partea organizatorilor fiindcă a ajutat un concurent aflat la greu.

FOTO: Avram Iancu imediat după cursă

Avram Iancu a participat și anul trecut la 6633 Arctic Ultra, dar a fost nevoit să se retragă după aproximativ 68 de kilometri, din cauza unei accidentări.

Un alt român, Tibi Ușeriu, a câștigat în 2018 maratonul, pentru a treia oară consecutiv.

FULLSCREEN
Mesajul lui Avram Iancu pentru români după ce a terminat pe locul trei cel mai dur maraton al lumii
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO