Mesajul Ministerului Apărării care a stârnit amuzamentul tuturor

Mesajul Ministerului Apărării care a stârnit amuzamentul tuturor
Autor: Dan Brumar
Data: 01 Aprilie 2019
Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au timp și de glume, nu doar de instrucție, teatre de operațiuni și aplicații militare cu statele partenere din NATO.

Într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook, oficialii Ministerului Apărării Naționale au anunțat că serviciul militar devine obligatoriu, de azi. Însă, cum azi este 1 aprilie, nu mulți au fost cei care s-au lăsat păcăliți.

Armata devine de astăzi obligatorie. Începem săptămâna în forță cu o veste mult așteptată. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani vor primi toate detaliile în timp util. Vom reveni cu detalii”, scriu reprezentanții MApN.

Postarea a fost intens comentată și a beneficiat de peste 2.200 de distribuiri.

Însă, ideea reintroducerii serviciului militar obligatoriu nu e chiar atât de străină de reprezentații MApN. Un proiect de lege care modifică Legea 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, care s-a aflat în dezbatere pe site-ul ministerului, prevede posibilitatea introducerii Armatei obligatorii, în anumite situații.

Sub o altă denumire - serviciul militar pe bază de conscripţie – Armata poate deveni obligatorie în caz de asediu sau război.

“Serviciul militar pe bază de conscripţie se îndeplineşte de către cetăţenii încorporabili pe timpul stării de asediu, al stării de mobilizare şi al stării de război, în condiţiile instituirii obligativităţii executării serviciului militar, potrivit legii”, se arată în proiectul de lege.

Cei care vor putea fi încorporați în caz de război sunt bărbații cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani.

Fotografii: MApN

FULLSCREEN
Mesajul Ministerului Apărării care a stârnit amuzamentul tuturor
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO