Meserii ciudate din istorie. Cu cat era platit bufonul regelui sau un profanator de morminte?

Meserii ciudate din istorie. Cu cat era platit bufonul regelui sau un profanator de morminte?
Data publicarii: 08 Mai 2011
Data actualizare: 08 Mai 2011
Traim intr-o epoca in care nici nu putem sa ne inchipuim cum ar fi fara lumina electrica, fara masina, fara computer sau fara telefon, lucruri care ne usureaza viata si munca. Au existat insa si perioade, inainte de marea revolutie industriala, in care felinarele pe strada erau aprinse de o persoana angajata sa faca asta sau muncitorii erau treziti in fiecare dimineata de cineva care le batea in geam. Iata mai jos cateva dintre cele mai ciudate indeletniciri ale oamenilor, care au existat si care erau meserii in adevaratul sens al cuvantului.

Bufonul regelui Cu totii am auzit de bufonul regelui, singurul personaj de la curte caruia ii era permis sa faca glume pe seama monarhului fara sa-si piarda capul, atata vreme cat acestea il faceau pe rege sa rada.   Si desi aceasta meserie a disparut demult, regele din Tonga a vrut sa se amuze si a numit, in 1999, un astfel de bufon la curte, care, in mod surprinzator, era si sfatuitorul financiar al guvernului.  

Desteptatatorul

Desteptarorul era intalnit in Anglia si in Irlanda in timpul revolutiei industriale, inainte ca ceasurile cu alarma sa apara sau sa fie suficient de ieftine ca sa si le permita toata lumea.   Jobul desteptatorului era acela de a-i trezi pe oameni pentru a nu intarzia la munca.   El folosea de cele mai multe ori un bat lung si subtire (de obicei din bambus) cu care batea in ferestrele de la etaj si statea in fata casei pana cand proprietarul il asigura ca s-a trezit. Intrebarea este, insa, cine il trezea pe destaptator?    

Vindecatorul cu broasca raioasa
 
Acestia erau recunoscuti in Anglia secolului 19 ca fiind vindecatorii tuturor bolilor, in special ai celor de piele sau ai celor capatate prin vrajitorie sau blesteme. Meseria lor era aceea de a plasa o broasca raioasa sau un picior de broasca raioasa invelit intr-un tifon in jurul gatului bolnavului. Trebuie amintit faptul ca acesti vindecatori aveau acasa o adevarata crescatorie de broaste raioase, iar in situatiile in care era nevoie de un picior de broasca, pentru a-l lasa pacientului pentru continuarea tratamentului, ei se ocuapu si de... transare.

Intra pe www.incont.ro si citeste continuarea!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!