Metoda dezgustatoare, dar eficienta, prin care poti incarca telefonul mobil. Sigur nu stiai ca este posibil asa ceva

Metoda dezgustatoare, dar eficienta, prin care poti incarca telefonul mobil. Sigur nu stiai ca este posibil asa ceva
Citeste mai mult despre: telefoane mobile,
Data publicarii: 01 Ianuarie 2016
Data actualizare: 30 Martie 2017
Telefonul mobil poate fi reincarcat cu ajutorul urinei, afirma o echipa de cercetatori britanici care spun ca au reusit de curand aceasta premiera mondiala, noua tehnologie bazandu-se pe baterii cu combustibili microbieni.

Oamenii de stiinta spun ca au produs suficient de multa electricitate pentru a trimite SMS-uri, sa navigheze pe internet si chiar sa efectueze un scurt apel telefonic. Studiul lor a aparut marti in revista Physical Chemistry Chemical, scrie Mediafax.

Ei spera sa dezvolte noua tehnologie, care se bazeaza pe baterii cu combustibili microbieni, pentru a realiza o incarcare completa a unui telefon mobil.

Studiul a fost coordonat de Ioannis Ieropoulos, profesor la West of England University, in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Bristol si de la Bristol Robotics Laboratory.

"Urina noastra este o sursa inepuizabila. Ceea ce este formidabil in cazul ei este faptul ca nu vom mai depinde de capriciile vantului sau de soare
", a adaugat Ioannis Ieropoulos, un expert in electricitatea microbiana.

Acelasi cercetator considera ca, in viitor, sali de baie intregi, incepand cu dusurile, aparatele de ras electrice si sistemele de iluminare, vor putea sa functioneze cu ajutorul urinei.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies