Michael J. Fox, dezvăluiri despre boala Parkinson cu care se luptă de 27 de ani: „M-am izolat de familie”

Michael J. Fox, dezvăluiri despre boala Parkinson cu care se luptă de 27 de ani: bdquo;M-am izolat de familie
Autor: Dan Brumar
Data: 16 August 2018
Actorul Michael J. Fox, cunoscut pentru rolurile sale din seria „Înapoi în viitor”, și-a deschis sufletul și a vorbit de boala cu care se luptă de 27 de ani. Fox a fost diagnosticat cu Parkinson în 1991, maladie pe care a ascuns-o vreme de șapte ani.

Michael J. Fox (57 de ani) deschide ediția de vineri a revistei People cu povestea vieții sale, marcată de un succes nebun pe marile ecrane în anii ’80, o luptă crâncenă cu un adversar mai puternic și iubirea fără margini pentru soția sa, Tracy Pollan. Actorul din seria „Înapoi în viitor” mărturisește în paginile revistei că era să-și piardă familia din cauza bolii necruțătoare Parkinson, care l-a determinat să consume alcool în exces.

„M-am izolat de familia mea și am început să beau”, a declarat Fox, care a fost diagnosticat cu Parkinson în anul 1991. Jurnalista Jane Pauley, care i-a luat un interviu cu un an înainte, a mărturisit că a observat în timpul discuției cu actorul canadian că acesta își mușca degetul care nu se mai oprea din spasme. Fox și-a dat seama de simptome abia un an mai târziu, în timpul filmărilor la pelicula „Doc Hollywood”. Diagnosticul a căzut ca un trăsnet, iar prima lui grijă a fost să ascundă boala de cei din jur.

„Doctorul mi-a zis că mai am zece ani de muncă. Că ei lucrează la ceva, că mai e speranță, dar nu a fost de ajuns pentru mine. A fost șocant”, a mărturisit Fox, în iulie 2018, aceleiași jurnaliste. Michael J. Fox și-a făcut publică starea de sănătate în 1998. Din anul 2000 s-a implicat activ în susținerea cercetării și identificării unui leac pentru această afecțiune și a creat o fundație, cu ajutorul căreia a strâns aproape un miliard de dolari din donații, pentru a susține cercetarea științifică.

În ciuda optimismului și avântului său, Michael J. Fox nu crede că un tratament eficace pentru Parkinson va fi descoperit în timpul vieții sale, ci poate doar o îmbunătățire a terapiilor. 

Boala i-a îngreunat munca de actor, dar nu l-a putut ține departe de platourile de filmare. Din 1996 și până în 2001, Fox a jucat în seria Spin City, un serial în care trebuia să joace rolul unui om care nu suferă de Parkinson. În timpul celui de-al patrulea sezon, Michael și-a anunțat retragerea din serial și a fost înlocuit cu Charlie Sheen. 

În 2004 joacă rolul unui medic cu tulburări psihice, ceea ce i-a permis să fie în „elementul” său, pentru ca în 2013 să revină pe micile ecrane cu un sitcom de televiziune – „The Michael J. Fox Show”.

Actorul a recunoscut că nu ar fi reușit toate acestea fără soția lui, actrița Tracy Pollan, care i-a stat alături vreme de 30 de ani. În paginile revistei, Fox și Tracy vorbesc deschis despre povestea lor de iubire. Împreună au patru copii: Sam (29 de ani), gemenele Schuyler și Aquinnah (23 de ani) și Esme (16 ani).

FULLSCREEN
Michael J. Fox, dezvăluiri despre boala Parkinson cu care se luptă de 27 de ani: „M-am izolat de familie”
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO