Michael J. Fox, dezvăluiri despre boala Parkinson cu care se luptă de 27 de ani: „M-am izolat de familie”

16 August 2018, 00:16

Michael J. Fox, dezvăluiri despre boala Parkinson cu care se luptă de 27 de ani: bdquo;M-am izolat de familie
Actorul Michael J. Fox, cunoscut pentru rolurile sale din seria „Înapoi în viitor”, și-a deschis sufletul și a vorbit de boala cu care se luptă de 27 de ani. Fox a fost diagnosticat cu Parkinson în 1991, maladie pe care a ascuns-o vreme de șapte ani.

Michael J. Fox (57 de ani) deschide ediția de vineri a revistei People cu povestea vieții sale, marcată de un succes nebun pe marile ecrane în anii ’80, o luptă crâncenă cu un adversar mai puternic și iubirea fără margini pentru soția sa, Tracy Pollan. Actorul din seria „Înapoi în viitor” mărturisește în paginile revistei că era să-și piardă familia din cauza bolii necruțătoare Parkinson, care l-a determinat să consume alcool în exces.

„M-am izolat de familia mea și am început să beau”, a declarat Fox, care a fost diagnosticat cu Parkinson în anul 1991. Jurnalista Jane Pauley, care i-a luat un interviu cu un an înainte, a mărturisit că a observat în timpul discuției cu actorul canadian că acesta își mușca degetul care nu se mai oprea din spasme. Fox și-a dat seama de simptome abia un an mai târziu, în timpul filmărilor la pelicula „Doc Hollywood”. Diagnosticul a căzut ca un trăsnet, iar prima lui grijă a fost să ascundă boala de cei din jur.

„Doctorul mi-a zis că mai am zece ani de muncă. Că ei lucrează la ceva, că mai e speranță, dar nu a fost de ajuns pentru mine. A fost șocant”, a mărturisit Fox, în iulie 2018, aceleiași jurnaliste. Michael J. Fox și-a făcut publică starea de sănătate în 1998. Din anul 2000 s-a implicat activ în susținerea cercetării și identificării unui leac pentru această afecțiune și a creat o fundație, cu ajutorul căreia a strâns aproape un miliard de dolari din donații, pentru a susține cercetarea științifică.

În ciuda optimismului și avântului său, Michael J. Fox nu crede că un tratament eficace pentru Parkinson va fi descoperit în timpul vieții sale, ci poate doar o îmbunătățire a terapiilor. 

Boala i-a îngreunat munca de actor, dar nu l-a putut ține departe de platourile de filmare. Din 1996 și până în 2001, Fox a jucat în seria Spin City, un serial în care trebuia să joace rolul unui om care nu suferă de Parkinson. În timpul celui de-al patrulea sezon, Michael și-a anunțat retragerea din serial și a fost înlocuit cu Charlie Sheen. 

În 2004 joacă rolul unui medic cu tulburări psihice, ceea ce i-a permis să fie în „elementul” său, pentru ca în 2013 să revină pe micile ecrane cu un sitcom de televiziune – „The Michael J. Fox Show”.

Actorul a recunoscut că nu ar fi reușit toate acestea fără soția lui, actrița Tracy Pollan, care i-a stat alături vreme de 30 de ani. În paginile revistei, Fox și Tracy vorbesc deschis despre povestea lor de iubire. Împreună au patru copii: Sam (29 de ani), gemenele Schuyler și Aquinnah (23 de ani) și Esme (16 ani).
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO