Mihai Constantinescu, într-o formă de zile mari la un an după ce a fost operat pe inimă

Mihai Constantinescu, într-o formă de zile mari la un an după ce a fost operat pe inimă
Autor: Dan L. Brumar
Data: 04 Octombrie 2018
Mihai Constantinescu (72 de ani) vrea să știe lumea-ntreagă că există viață după operațiile pe inimă. Cunoscutul solist și compozitor de muzică ușoară e într-o formă de invidiat, la un an după ce a trecut prin două intervenții chirurgicale pe cord.

Acum aproape 11 ani, Mihai Constantinescu a trecut printr-o intervenție de înlocuirea a valvelor naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. O disfuncție care a apărut anul trecut la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cântăreț pe masa de operație, unde a petrecut șase ore. La fix un an de la această intervenție, care i-a redat viața activă de dinainte, Mihai Constantinescu e într-o formă de invidiat: cântă, compune melodii și participă la evenimente care promovează noile tehnologii din chirurgia cardiacă.  

„Există viață după operațiile pe inimă, însă trebuie să ai curaj și încredere în medicul pe care l-ai pentru această intervenție. Am avut șansa să ajung la conf. Dr. Horațiu Moldovan. Am avut o intervenție destul de delicată, în sensul că am fost operat a doua oară, iar operația aceasta clasică presupune multă atenție și, pentru că a fost a doua intervenție de acest gen, am sângerat mai mult, am revenit în sala de operație, totul s-a terminat cu bine. Mă simt minunat și doresc să le spun tuturor celor care au o temere vizavi de a-și rezolva o problemă la nivelul valvelor sau orice altă afecțiune pe cord să meargă cu încredere, pentru că medicina a evoluat foarte mult și sunt convins că specialiștii noștri sunt de aceeași valoare cu a celor din străinătate”, a declarat Mihai Constantinescu pentru PRO TV.


Cântărețul a fost invitat să țină un discurs în cadrul conferinței internaționale East Meets West, care a reunit la București medici de top din România, Franța și SUA. Medicii străini, sosiți în Capitală la invitația conf. dr. Victor Costache (șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Pulmonară a clinicii Polisano Sibiu), au fost chemați să consulte gratuit 30 de pacienți români cu istoric medical cardiac. 

Compozitorul, care s-a căsătorit în secret în cursul anului trecut, spune că trăiește a doua tinerețe la cei 72 de ani ai săi. Soția sa, Simona Secrier, fosta componentă a trupei Etno, este cu 24 de ani mai tânără decât el.

Viața mea nu s-a schimbat într-un fel anume, trăiesc absolut normal, mănânc normal. Am avut un ușor ghinion după prima intervenție, pentru că un picioruș al valvei mitrale s-a împiedicat de confluența celeilalte și de aceea a trebuit să fac a doua intervenție”, mai spune cântărețul.


 

Compune melodii pe bandă rulantă, dar nu ajung la radio

Mihai Constantinescu mărturisește că nu s-a oprit din cântat și compus. Scrie în continuare melodii, însă are o răfuială cu posturile de radio: nimeni nu pare interesat de muzica lui.

„Muzica merge mai departe, cântăm, ne bucurăm. Eu sunt un creator, nu doar cântăreț; mi-a plăcut dintotdeauana să scriu cântece. Am multe piese noi, mai complicat e cu difuzările. Îmi pare rău să o spun, dar există o politică a posturilor de radio care nu ne agreează pe noi, muzicienii mai vechi, cât ar trebui. Nu vreau să judec pe nimeni, asta este situația, există și foarte mulți tineri valoroși, care au făcut lucruri foarte frumoase, dar asta nu înseamnă că cei care au făcut istorie în muzică în țara lor trebuie aruncați la gunoi”, ne-a spus muzicianul.

Haideți să ascultăm una dintre cele mai noi piese semnate Mihai Constantinescu – Hei, fetițo - de pe albumul Samba-Samba, lansat în 2017!


 

FULLSCREEN
Mihai Constantinescu, într-o formă de zile mari la un an după ce a fost operat pe inimă
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO