• PRO TV
  • Mihai Trăistariu a stârnit o furtună la nivel european odată cu retragerea sa de la Eurovision 2019

Mihai Trăistariu a stârnit o furtună la nivel european odată cu retragerea sa de la Eurovision 2019

Mihai Trăistariu a stârnit o furtună la nivel european odată cu retragerea sa de la Eurovision 2019

Cel mai controversat artist român la nivel european în acest moment este Mihai Trăistariu. Cântărețul a stârnit un val de comentarii la nivel european odată cu anunțul retragerii de la Eurovision 2019.

Numele lui Mihai Trăistariu este în mai toată presa europeană, iar săptămâna abia a început. Publicații de pe întreg continentul au preluat anunțul făcut de artistul român, care s-a retras de la selecția națională a concursului Eurovision 2019 cu două săptămâni înainte de prima semifinală (27 ianuarie 2019). Ziarele și site-urile din mai toate statele europene în care cântărețul român a susținut concerte au abordat pe larg subiectul retragerii sale.

Mihai: „Mă retrag din competiție, asta e corupție!” – titrează site-ul croat eurosong.hr, notând că Trăistariu a protestat față de invitațiile de participare pe care organizatorii selecției naționale le-au făcut unor artiști care au depășit termenul de înscriere. E vorba de Bella Santiago, care a intrat pe lista candidaților selecției naționale după ce a câștigat un alt concurs muzical în România, în decembrie 2018. „Acest lucru a fost făcut din nou după ce Dan Bittman s-a retras din competiție din cauza unor obligații în afara României, încheiate anterior, care i-au adus Lindei Teodosiu o invitație adițională”, scrie publicația.

„România: MIHAI își anunță retragerea de la Selecția Națională 2019” – scrie site-ul portughez escportugal.pt, adăugând că retragerea artistului român își are ecourile în 2017, când mai mulți cântăreți au protestat față de modificările regulamentului selecției naționale 2019. Publicația mai amintește că Mihai Trăistariu a reprezentat România la Atena în 2006, unde a obținut locul 4 și cel mai bun punctaj al unei echipe românești la Eurovision (172 de puncte). Totodată, jurnaliștii portughezi mai spun că melodia României a fost a doua cea mai apreciată de publicul din Portugalia.

„ROMÂNIA: Mihai Trăistariu pleacă de la Selecția Națională 2019” – titrează portalul ogaegreece.com, din Grecia, care menționează motivele pentru care artistul român a părăsit competiția. „Ca urmare a deciziei televiziunii publice de a oferi două wild-carduri pentru Selecția Națională, Mihai Trăistariu a decis să se retragă din concurs. Mihai a fost un concurent ajuns în semifinale la selecția națională din România, cu piesa Baya”, scrie publicația pentru cititorii greci.

Grecia este o țară de suflet pentru Trăistariu, cântărețul fiind foarte cunoscut aici. După succesul din 2006, pe care l-a cunoscut cu piesa „Tornero”, românul a susținut nu mai puțin de 35 de concerte într-un an această țară.

Trăistariu, care se înscrisese pentru a zecea oară la selecția națională a cunoscutului concurs muzical, și-a anunțat fanii de pe Facebook că nu mai are încredere în organizatorii selecției naționale.

„În acest moment nu mai am încredere în obiectivitatea organizatorilor concursului Eurovision România, dată fiind situația neclară, din start, în ceea ce privește concurenții înscriși - cei care au trecut preselecțiile și cei care au fost favorizați ulterior - am decis să mă retrag. Nu pot continua un drum care prezintă multe mistere”, a spus artistul, care le-a mulțumit fanilor săi pentru că i-au fost alături.

Decizia sa este surprinzătoare, mai ales după ce în emisiunea La Măruță declarase că vrea să câștige Eurovision 2019.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni