Mike Tyson șochează cu afirmațiile despre moartea mamei sale: „Unul dintre cele mai bune lucruri”

Mike Tyson șochează cu afirmațiile despre moartea mamei sale: Unul dintre cele mai bune lucruri
Mike Tyson, la 55 de ani. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 22 Februarie 2022
Data actualizare: 22 Februarie 2022
Mike Tyson a vorbit despre ascensiunea sa fulminantă în carieră în cadrul podcastului găzduit de analistul sportiv Shannon Sharpe. Fostul campion la categoria grea a dezvăluit că unul dintre elementele-cheie ale succesului său este moartea prematură a mamei sale.

Mike Tyson a devenit cel mai tânăr campion mondial la box, la categoria grea, la 22 noiembrie 1986. La vârsta de 20 de ani și 4 luni, Tyson l-a învins prin KO tehnic, în repriza a doua, pe Trevor Berbick. A fost prima șansă la titlu care i-a fost oferită și a profitat de ea.

După acest succes neașteptat, Tyson a spulberat orice pugilist ieșit în cale până în 1990, când a înregistrat prima înfrângere.

Într-un interviu acordat lui Shannon Sharpe, Iron Mike (55 de ani) a șocat audiența cu declarația controversată despre mama sa.

Moartea mamei mele a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat vreodată. Mama m-ar fi dădăcit. În niciun caz nu aș fi fost implicat în vreo luptă de stradă, în niciun caz nu aș fi învățat să stau în picioare”, a spus Tyson în podcast.

Mama boxerului a murit pe când acesta avea 16 ani, lăsându-l în grija antrenorului de box Cus D’Amato. Acesta a devenit „gardianul” lui Kid Dynamite, cum era poreclit în perioada junioratului.

Mike Tyson, palmares incredibil

În cei trei ani plini în care a fost campion mondial, Tyson a înregistrat 36 de victorii, cele mai multe prin KO. Surprinzător, el a cedat toate centurile pe care le deținea (WBC, WBA și IBF) în urma înfrângerii suferite în fața lui James Douglas, în februarie 1990.

Iron Mike a revenit în ring și a obținut alte 4 victorii, pentru ca în iulie 1991 să fie arestat pentru viol. Condamnat la șase ani de închisoare, legendarul boxer a fost încarcerat în martie 1992. Eliberat după doar trei ani, Tyson nu a mai fost același pugilist de dinainte de condamnare.

Până la retragerea sa, în 2005, Mike Tyson a înregistrat alte 7 înfrângeri, dintre care cele mai răsunătoare în fața lui Evander Holyfield și Lenox Lewis. 

În ciuda celor peste 300 de milioane de dolari câștigați din box, Tyson și-a declarat falimentul personal în august 2003.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!