Miliardarul Richard Branson vinde bilete pentru vacanțe în spațiu la 450.000 de dolari de persoană

Miliardarul Richard Branson vinde bilete pentru vacanțe în spațiu la 450.000 de dolari de persoană
Richard Branson (dreapta) e un mare fan al turismului spațial. FOTO: Virgin Galactic
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 09 August 2021
Data actualizare: 09 August 2021
Nici cerul nu mai e limita când vine vorba de plăceri scumpe și excentrice. Anul viitor, cei care le caută „cu lumânarea” le pot avea în schimbul a 450.000 de dolari.

Virgin Galactic, compania deținută de miliardarul Richard Branson, a scos la vânzare bilete pentru zboruri de agrement în spațiu. Locurile pot fi adjudecate în schimbul a 450.000 de dolari de persoană.

Primele zboruri comerciale până la limita atmosferei terestre vor avea loc în cursul anului 2022. Înainte de asta, omul de afaceri a testat personal zborul spațial la bordul unei aronave construite de compania sa.

Richard Branson l-a „bătut” astfel pe Jeff Bezos în cursa miliardarilor pentru cucerirea spațiului.

Cei interesați pot aplica pentru zborurile comerciale din a doua parte a anului 2022. Până la 1 septembrie, compania va permite tututor să se înscrie și pentru cele două locuri gratuite care vor fi oferite pentru a populariza acest gen de distracție exclusivistă, scrie AFP.

Cei care vor fi selectați pentru o vacanță scurtă în spațiu vor fi îmbarcați la bordul USS Unity, care va decola de la portul spațial al Virgin Galactic din New Mexico.

Odată desprinsă de nava propulsoare, USS Unity va „pluti” la peste 80 km altitudine, locul în care turiștii spațiali vor face cunoștință cu lipsa gravității pe care o știu din filme.

USS Unity va zbura din nou în luna septembrie a acestui an, când va duce în spațiu un grup de militari ai Forțelor Aeriene Italiene.

Fotografii: Virgin Galatic/Shutterstock

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!