Milioane de telespectatori s-au bucurat la Pro TV de cel mai bun fotbal european!

Milioane de telespectatori s-au bucurat la Pro TV de cel mai bun fotbal european!
Data publicarii: 12 Iulie 2016
Data actualizare: 12 Iulie 2016
Intre 10 iunie si 10 iulie, milioane de telespectatori s-au putut bucura de cel mai bun fotbal, de cele mai spectaculoase si importante meciuri de la UEFA EURO 2016TM transmise în direct de Pro TV! Meciurile de 10 au starnit emotii si au unit suporterii, care s-au putut bucura timp de o luna de cel mai bun fotbal!

Cele 23 de meciuri difuzate de Pro TV au stabilit un leadership de 100% pe toate categoriile de public, media de audienta fiind de peste 2.2 milioane de telespectatori. Audienta medie înregistrata de Pro TV la nivelul publicului comercial a fost de 15.3 puncte de rating si o cota de piata de 45.4%, în timp ce postul de televiziune situat pe locul 2 a înregistrat valori de aproape 6 ori mai mici: 2.6 puncte de rating si 7.7% cota de piata. 

Meciurile UEFA EURO 2016TM, transmise LIVE de Pro TV, au înregistrat cea mai mare cota de piata a unui Campionat European transmis în Romania în ultimii 16 ani, dar si cele mai mari cifre ale unui turneu final (Campionat European si Campionat Mondial) din ultimii 12 ani. 

„Pro TV a fost si de aceasta data prima alegere a telespectatorilor pentru cel mai important eveniment fotbalistic al anului. Ne bucuram ca am reusit sa ne tinem promisiunea de a oferi telespectatorilor cele mai bune programe si cele mai importante evenimente. Vreau sa multumesc echipei de profesionisti din spatele ecranelor, fara de care misiunea UEFA EURO 2016TM nu ar fi fost posibila si telespectatorilor care au trait alaturi de noi emotia Campionatului European de Fotbal. Cu siguranta, vom continua sa oferim publicului noi productii surprinzatoare si programe de calitate.”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV.

Primul meci al UEFA EURO 2016TM, cel dintre Franta si Romania, transmis în direct de Pro TV, a stabilit noi recorduri de audienta pentru piata TV din Romania, înregistrand cel mai mare share al unui program din prime time, la nivelul publicului comercial, din istoria masuratorii moderne a audientelor. 

Meciul inaugural a fost urmarit de peste 4.5 milioane de telespectatori la nivel national pe întreg intervalul de difuzare. În minutul de maxima audienta, peste 5.1 milioane de telespectatori urmareau meciul de start al Campionatului European de Fotbal. Pe segmentul publicului comercial, cu varsta cuprinsa între 18 si 49 de ani, Pro TV a fost lider de audienta cu 29.2 puncte de rating si o cota de piata de 71%, urmatorul post clasat înregistrand 2.7 puncte de rating si 6.7% cota de piata.

Sambata, 16 iulie, de la 21:45, Pro TV transmite LIVE Supercupa Romaniei dintre Astra - CFR Cluj!

Bucurati-va de fotbal!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies