Miracolul de la Radauti a oferit un exemplu de bunatate la "Romania, te iubesc!"

Miracolul de la Radauti a oferit un exemplu de bunatate la  Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania, te iubesc, Alex Dima,
Data: 25 Aprilie 2016
'Romania, te iubesc!" a prezentat, in duminica Floriilor, un reportaj despre puterea dragostei de a calauzi sufletele nevinovate in viata. O initiativa ce isi propune in fiecare zi sa schimbe destine, sa ofere incredere si putere unor copii carora soarta le-a rapit copilaria. 

Reportajul a fost urmarit de peste 800.000 de telespectatori pe intreg intervalul de difuzare, intre 18:00 – 18:59. Romania, te iubesc! a fost lider de audienta pe toate segmentele de public, iar la nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, obtinand 5.2 puncte de rating si 15.6% share.

Alex Dima, corespondent special Stirile PROTV, a mers din nou la Radauti, la asezamantul Sfantul Leontie, unde peste 100 de copii au primit o noua sansa la o viata normala, la educatie si la dragoste. Acolo, copiii sunt invatati sa faca performata, fac meditatii pentru admiterea la liceu si examenul de bacalaureat, lectii de muzica, invata sa cante la instrumente, fac ateliere de pictura si au transformat holul de la etajul 1 in spatiu de expozitie. Picturile lor au fost premiate peste granita si au inceput sa fie cautate de amatorii de arta. Tot acolo, ei sunt invatati sa se autogospodareasca si sunt pregatiti pentru viata de familie, o notiune straina pentru multi dintre ei, ce au trait intr-un mediu abuziv.

Lupta pentru a pastra acest asezamant functional este una continua, iar Parintele Iustin, directorul acestui loc, se loveste de probleme, care de cele mai multe ori vin din legislatia defectuoasa. Cheltuielile ajung si la 250.000 de lei pe luna, o parte din bani vin de la stat, insa sunt insuficienti. El incearca sa faca rost de fonduri europene pentru a continua miracolul de la Radauti. Copiii ajung in acest asezamant prin decizii ale instantelor de judecata, insa si aici legislatia ridica probleme, iar una dintre cele mai mari cu care se confrunta este cea a parintilor care vin si cer copiii inapoi acasa: „E o tragedie cand vine cineva sa isi ia copiii. Copiii se sperie, fug, nu vor sa se duca. Legea spune: da-i copilul. Aia nu au niciun suflet. Ii intereseaza doar banul. La sarbatorile de iarna spun: da-i copilul acasa. Pentru cat timp? 5 zile! Iti dau si mancare pentru 5 zile sa aveti acolo. Stiti care e treaba? Il trimite cu colindul, cu plugusorul, sa ia bani, sa bea ma-sa si ta-su. Ce sa fac? Cui sa spun? Si atunci gasesc alte tertipuri, pun activitati!”, a marturisit Parintele. 

Telespectatorii au descoperit povesti de viata grele, pe care copiii le-au trait pana sa ajunga sa faca parte din miracolul de la Radauti si au vazut cum Maica Ecaterina si Parintele Iustin, alaturi de colaboratorii lor, fac minuni cu acesti copii, posibile doar prin multa munca, grija, atentie si dragoste. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc? 

Toate reportajele pot fi urmarite si pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO