• PRO TV
  • Misterele epavei de la Costinești. Ce s-a întâmplat în seara zilei de 14 octombrie 1968

Misterele epavei de la Costinești. Ce s-a întâmplat în seara zilei de 14 octombrie 1968

Misterele epavei de la Costinești. Ce s-a întâmplat în seara zilei de 14 octombrie 1968

De aproape 52 de ani, epava vasului ”Evanghelia” străjuiește plaja stațiunii Costinești, devenind în timp un adevărat simbol al acestor locuri.

Povestea epavei de la Costinești atrage și acum atenția și, de-a lungul timpului, au existat destui temerari care s-au aventurat în interiorul răpus de rugină al acesteia. 

Citește și: Marea Neagră este total schimbată! Ce s-a întâmplat cu culoarea apei de când oamenii stau în case

Nava ”Evanghelia” a fost construită în anul 1942, pe șantierele navale Harland&Wolff din Belfast, locul de naștere al Titanicului. Aparținând celebrului mogul Onassis, ”Evanghelia” era menită transportului, iar soarta ei nefastă nu ar fi fost deloc o întâmplare, ci mai degrabă o acțiune pusă bine la punct de proprietarul său. 

Varianta oficială spune că, deși marea era calmă, din cauza vizibilității reduse, vasul s-a ciocnit de o stâncă și a eșuat.

Imagini din navă - credit: Facebook, Bocănilă Cristi

Altă variantă, mai puțin oficială, vorbește despre faptul că autoritățile române ale Portului Constanța, care au încercat să intervină în salvarea navei grecești, au constatat că elicea era avariată, ceea ce ar fi însemnat că motorul a fost turat astfel încât să intre cu toată viteza în mal. Comandatul navei grecești ar fi explicat ulterior că exista o înțelegere cu patronul, de a scufunda vasul pentru încasarea primei de asigurare, conform wikipedia.org. 

După naufragiu, nava a intrat în posesia statului român, devenind simbolul staţiunii Costineşti.

Foto: Shutterstock


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni