Misterul continua. Cinci explicatii pentru Triunghiul Bermudelor

Misterul continua. Cinci explicatii pentru Triunghiul Bermudelor
Data publicarii: 27 August 2011
Data actualizare: 27 August 2011
Oamenii de stiinta aproape au dat uitarii misterul ce persista in Triunghiul Bermudelor, caruia i s-au dat numeroase explicatii de-a lungul timpului, s-au facut presupuneri, speculatii, pana la a pune la indoiala existenta vreunui… mister.

Iata totusi cinci posibile explicatii pentru fenomenele si disparitiile bizarre din acea zona a oceanului Atlantic.

5. Perturbari ale campului magnetic
Cei care au scapat cu viata din zona au povestit ca busolele au luat-o razna, ceea c ear fi posibil doar datorita anomaliilor magnetice. Rob MacGregor si Gernon Bruce au lansat teoria “ceata electronic” generate de furtuni puternice electromagnetice din interiorul pamantului care in timpul cutremurerol ajung la suprafata si intra in atmosfera lasand in urma o ceata periculoasa.

4. Variatii ale curentilor din golf
Gulf Stream-ul ar putea deplasa cu usurinta o nava. In plus, in zona Triunghiul Bermudelor se afla pe fundul oceanului adevarate transee foarte adanci, unde o nava odata trasa la fund de curenti ar fi iremediabil pierduta si imposibil de gasit ramasitele ei.

3. Vremea rea si valurile uriase
In acea zona se formeaza cele mai inalte valuri de pe planeta, care pot si ele contribui la disparitiile inexplicabile. Potrivit lui Norman Hooke, care lucrează pentru serviciile de informatii maritime Lloyd din Londra, "Triunghiul Bermudelor nu exista”.
El spune ca in zona sunt incidente meteorologice, numeroase uragane si ca, in urma cercetarilor via satelit, acolo se pot forma valuri uriase de pana la 80 de metri inaltime.

2. Eroare umana
Erorile umane sunt invocate si ele printre cauzele care ar duce la pierderile de aeronave si nave pe mare. Insa dezorientarea in spatiu si confuzia senzoriala sunt foarte rare la piloti, insa sunt un motiv bine cunoscut pentru un procent mic de accidente aeriene. Se mai speculeaza si faptul ca I Triunghiul Bermudelor exista si un traffic infernal, ceea ce ar duce la accidente si disparitii.

1. Un mit
Singura explicatie este ca nu exista nicio explicatie:))) si, de fapt, teoria Triunghiul Bermudelor se bazeaza pe superstitii care au pus stapanire pe imaginatia oamenilor mai ales pe la inceputul secolului XX.
Acum se explica si ce a vazut Cristofor Columb in acea zona “lumini caudate dansand la orizont”, care puteau fi focuri aprinse pe plaja sau in canoele indigenilor, iar “flacari pe cer” erau de fapt meteoriti care se pot vedea mai usor cand esti pe mare.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies