Misterul tunelurilor de sub Marea Neagră, care se presupune că ar conecta România cu Turcia

Misterul tunelurilor de sub Marea Neagră, care se presupune că ar conecta România cu Turcia
Tunelurile de sub Marea Neagră s-ar întinde pe mii de kilometri
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 13 Mai 2020
Data actualizare: 13 Mai 2020
Misterul tunelurilor de sub Marea Neagră, un subiect constroversat care a iscat numeroase legende și conspirații pentru ambele popoare. Cine le-a construit și care era rolul lor?

De-a lungul timpului, o serie de speculații au fost discutate la nivel larg de către mulți conspiraționiști, prin care se spune că sub Marea Neagră ar fi construite tuneluri ce leagă România de Turcia. 

Totul a pornit de la o anumită cronică scrisă înainte de Primul Război Mondial, unde se precizează că țăranii dobrogeni creșteau oi și le transportau prin aceste tuneluri lungi de mii de kilometri pentru a le vinde în Turcia. 

În cronică se susține că negustorii câștigau bani din exportul de animale, care era mult mai dificil de realizat pe apă în acele vremuri. 

În document se susține că există două tuneluri care traversează o parte din Marea Neagră și pornesc din fostul Cadrilater, respectiv din Dobrogea. 

Când a început Marele Război, gurile tunelurilor au fost astupate din motive de siguranţă şi au fost bine păzite pentru a nu avea parte de atacuri surpriză. Se spune că regimul comunist ştia despre aceste tuneluri şi le ţinea sub atentă supraveghere. 

Până în prezent nu există nici o dovadă care să ateste faptul că aceste tuneluri chiar există, însă mulți consideră că totul este menținut strict secret de către autorități. 


Vezi și: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 8: Drama neștiută a fraților Munteanu
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies