O monedă românească valorează acum 100.000 de lei. Este cea mai scumpă de pe piaţă

O monedă românească valorează acum 100.000 de lei. Este cea mai scumpă de pe piaţă
Citeste mai mult despre: monede romanesti, moneda carol I,
Data publicarii: 30 Decembrie 2021
Data actualizare: 31 Decembrie 2021
Monedele şi bancnotele vechi româneşti sunt acum la mare căutare printre colecţionari. Dacă ai acasă astfel de bani vechi, ai putea face bani frumoşi cu aceştia acum. 

O monedă românească a fost estimată de BNR la o valoare uriaşă. Este cea mai scumpă de pe piaţă în acest moment. Mai exact, este vorba despre moneda românească polul lui Carol I, cu valoarea de 20 de lei, care a fost emisă în anul 1868, purtând efigia domnitorului român. Această monedă  de 6,45 de grame, cu o compoziție de 90% aur și 10% cupru, este foarte valoroasă acum, iar cei care o au acasă se pot îmbogăţi. 

De ce este atât de valoroasă această monedă 

Această monedă a ajuns să fie foarte valoroasă acum pentru că au fost făcute 200 de unităţi. Acestea nu au fost însă niciodată puse în circulaţie, ci trimise spre topitoriile turcești. Din acest motiv, astăzi mai există foarte puţine exemplare. 

"Moneda a fost emisă în anul 1870, odată cu deschiderea Monetăriei de la București, în luna februarie a aceluiași an, în același timp înainte de înfrângerea Franței la Sedan în fața Prusiei (septembrie 1870), abdicarea lui Napoleon al III-lea și căderea celui de al doilea imperiu francez. Nu întâmplător, ea nu a mai fost urmată de vreo altă emisiune monetară în aur până la 1884, când se emit monede cu milesimul 1883", explică specialiștii Academiei Române.

Aşadar, aceste monede au o valoare istorică, prefigurând independența României, câștigată în 1877. Moneda de 20 de lei ar fi avut o valoare de 250.000 de euro, conform catalogului semnat de Erwin Schaeffer și Bogdan Stambuliu, dar BNR o cotează la 100.000 de euro.


Sursa foto: shutterstock.com
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!