Motivul pentru care oamenii din toata lumea isi fac un punct negru in podul palmei. Ce reprezinta simbolul

Motivul pentru care oamenii din toata lumea isi fac un punct negru in podul palmei. Ce reprezinta simbolul
Citeste mai mult despre: motiv, oameni, podul palmei, simbol,
Data publicarii: 16 Septembrie 2015
Data actualizare: 16 Septembrie 2015
Tot mai multi oameni din toata lumea publica pe retelele de socializare poze cu un nou simbol: un punct negru, desenat in podul palmei.

Folosind hashtag-ul "BlackDotCampaign", oamenii participa intr-o miscare globala menita sa lupte impotriva violentei domestice si incearca sa le incurajeze pe victimele abuzurilor sa ceara ajutor astfel.

Ideea i-a venit unei victime a abuzului domestic, care si-a dorit ca punctul negru sa reprezinte un strigat al celor care sufera, dar nu pot vorbi despre asta sau nu pot cere ajutorul.

"Trebuie doar sa-si deseneze un punct negru in palma, iar familia, prietenii sau medicii sa stie sa recunoasca asta drept un semn ca aceasta persoana are nevoie de ajutor", este descrierea facuta pe pagina de Facebook infiintata.

Stiu ca nu este o solutie universala, care poate fi aplicata pentru toate victimele violentei domestice, dar daca reusim sa ajutam chiar si o singura persoana, tot e ceva. In plus, oamenii au inceput sa vorbeasca despre asta, le deschidem ochii celor din jur asupra unei probleme care exista, dar pe care multi o ignora", a declarat fondatoarea campaniei, intr-un interviu acordat Huffington Post.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies