Muzica lui Michael Jackson a fost interzisă la radio în Marea Britanie. Care e explicația

Muzica lui Michael Jackson a fost interzisă la radio în Marea Britanie. Care e explicația
Autor: Dan L. Brumar
Data: 05 Martie 2019
Postul de radio BBC 2 nu a mai difuzat nicio melodie de-ale megastarului din 23 februarie 2019, iar celebrități precum Peter Andre au considerat decizia drept una nepotrivită. 

Cântărețul britanic spune că interdicția are legătură cu scandalul sexual în care este implicat Michael Jackson, acuzat de pedofilie. 

Citește și

„În primul rând, ceea ce aș spune este că trebuie să avem încredere în justiție și să nu uităm că el a fost achitat nu de una, ci de toate acuzațiile de molestare apărute în timpul procesului său din 2005. Nu putem să încetăm a mai asculta un artist doar pentru că e acuzat de ceva”, a spus Andre, citat de Mirror. Artistul a continuat, spunând că ar fi o lovitură teribilă pentru imaginea lui Michael dacă se va dovedi că acesta este nevinovat de acuzațiile care i se aduc.

Peter Andre îl susține pe Michael Jackson

Într-o declarație oferită nme.com, reprezentanții postului BBC au declarat că nu e vorba de nicio interdicție în ceea ce-l privește pe Michael Jackson. În realitate, spun aceștia, postul a arătat mai multă deschidere față de artiștii mai tineri și față de noile lansări din industria muzicală.

„Noi considerăm că fiecare gen muzical are meritele sale, iar deciziile legate de ceea ce difuzăm în diversele rețele sunt întotdeauna luate în funcție de audiența relevantă”, spun aceștia pentru sursa citată.

Citește și: Oprah, criticată ca niciodată în întreaga ei carieră din cauza unui interviu controversat

Renumele lui Michael Jackson a fost grav afectat din cauza documentarului incendiar Leaving Neverland, în care doi bărbați susțin că au fost molestați în copilărie de Regele muzicii pop. După ce documentarul a fost lansat la Festivalul Sundance de anul acesta, societatea s-a împărțit în două: unii îl susțin necondiționat pe Regele muzicii pop și nu dau crezare acuzatorilor săi, în timp ce alții sunt de părere că Michael Jackson ar trebui „coborât de pe piedestal” având în vedere scandalul sexual în care este implicat.

Un musical dedicat lui Michael Jackson, care ar fi trebuit să aibă premiera la Chicago în luna februarie a acestui an, a fost amânat pentru vara anului 2020. Decizia a fost luată de familia lui Michael, ca urmare a noilor acuzații lansate la adresa megastarului.

În Danemarca, reprezentanții celui mai mare centru comercial din Copenhaga au decis să îndepărteze statuia de ceară a megastarului dintr-o expoziție, pe fondul plângerilor depuse de vizitatori.

Familia lui Michael Jackson a dat în judecată postul TV HBO și a cerut daune de 100 de milioane de dolari. Care sunt acuzațiile.

FULLSCREEN
Muzica lui Michael Jackson a fost interzisă la radio în Marea Britanie. Care e explicația
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies