Ne putem infecta cu noul coronavirus de mai multe ori? Ce spune Alexandru Rafila

Ne putem infecta cu noul coronavirus de mai multe ori? Ce spune Alexandru Rafila
Citeste mai mult despre: coronavirus, Alexandru Rafila, COVID-19,
Data publicarii: 26 Iunie 2020
Data actualizare: 27 Iunie 2020
Alexandru Rafila, șeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti a vorbit despre cazurile de reinfectare cu noul coronavirus  în cazul unor pacienți care au fost declarați vindecați. 
Medicul spune că reîmbolnăvirea este posibilă în diferite situații: fie pacienții nu au dezvoltat anticorpii neutralizanți ai virusului, fie anticorpii a o persistență relativ mică.
 
Pentru Digi 24, medicul a explicat:
 
”Nu cred că aveau anticorpii sau anticorpii pe care îi aveau erau la un nivel foarte redus sau aveau un tip de anticorpi care nu erau anticorpii neutralizanți ai virusului. Probabil că nu cunoaștem, sau nu știu dacă colegii de la Sibiu au astfel de informații, dar testele care există pentru determinarea cantitativă și a tipului anticorpilor nu există în momentul de față ca și teste comerciale. Cred că este foarte posibil ca ei să nu fi avut un nivel protector de anticorpi. Reîmbolnăvirea este posibilă, a mai fost semnalată și în alte țări. Din informațiile pe care le am, există un procent destul de important de pacienți-chiar dacă nu avem un studiu încă în acest sens-de până la 20% care nu dezvoltă anticorpi la un nivel protector, sau, mai există o eventualitate, anticorpii au o durabilitate, o persistență relativ mică și ulterior infecția este posibilă”. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,= este de părere că virusul a suferit mutații și vorbim acum despre mai multe tulpini. Dar Rafila îl contrazice.
 
”Sunt rezervat, pentru că dacă vrei să faci o astfel de afirmație atunci ar trebui să poți să faci o secvențiere, adică o mapare a întregului genom al virusului în momente diferite.” a mai afirmat Alexandru Rafila. 
 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA VIAȚA BATE VLOGUL-SEZONUL 2

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!