Neurologii au descoperit neuronul Jennifer Aniston, care se activează când privești fotografii ale actriței

Neurologii au descoperit neuronul Jennifer Aniston, care se activează când privești fotografii ale actriței
Jennifer Aniston. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 28 Octombrie 2021
Data actualizare: 28 Octombrie 2021
Jennifer Aniston întoarce priviri pe stradă și la 52 de ani, iar explicația este că posedă o atracție aparte. Oamenii de știință au dezvăluit ce se petrece în creierul nostru atunci când privim chipul actriței din „Friends”.

Specialiștii în neurologie au descoperit existența unui neuron Jennifer Aniston, care se declanșează în creierul uman în momentul în care privim fotografii cu celebra actriță. Un studiu științific realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie și SUA a scos la iveală că o celulă din creierul uman s-a declanșat automat atunci când voluntarii au privit chipul lui Jennifer Aniston.

Am arătat anterior că neuronii din lobul temporal medial uman (MTL) se declanșează selectiv la imagini cu fețe, animale, obiecte sau scene. Aici raportăm un subset remarcabil de neuroni MTL care sunt activați selectiv de imagini uimitor de diferite ale unor indivizi, repere sau obiecte date și, în unele cazuri, chiar de șiruri de litere cu numele lor”, scriu cercetătorii în lucrarea publicată în Research Gate.

Ei au evaluat comportamentul fiecărui participant la studiu și au realizat că reacția lor a fost diferită la prezentarea pozelor cu Aniston față de cea a pozelor cu alte staruri.

Figura 1.a arată răspunsurile unei singure unități din hipocampul posterior stâng la o selecție de 30 din cele 87 de imagini prezentate pacientului. Niciuna dintre celelalte imagini nu a provocat un răspuns semnificativ statistic. Această persoană a reacționat la toate pozele cu actrița Jennifer Aniston singură, dar nu (sau doar foarte slab) și în cazul altor fețe celebre și mai puțin cunoscute, repere, animale sau obiecte. Interesant este că subiectul nu a răspuns la fotografiile cu Jennifer Aniston împreună cu actorul Brad Pitt”, mai scriu cercetătorii.

Studiul a fost preluat de dr. Ben Rein, neurolog și influencer în social media, care a explicat urmăritorilor săi de pe TikTok cum se activează și ce rol are acest „neuron Jennifer Aniston”. Vezi VIDEO mai jos!

@dr.brein Reply to @sallycooper51 Jennifer Aniston #greenscreen #neuroscience ♬ Winter / Chill / R & B_No517 - table_1

Acest lucru indică faptul că anumite celule din creier reprezintă sau codifică lucruri specifice, cum sunt identitatea unei persoane sau a unui obiect. Deloc surprinzător este că majoritatea acestor celule sunt localizate în zone asociate cu memoria, cum e hipocampul”, spune dr. Rein.

Fotografii: Getty/Shutterstock

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies