Nicolae Ceaușescu avea un garaj auto impresionant. Cu ce mașini se plimba fostul dictator

Nicolae Ceaușescu avea un garaj auto impresionant. Cu ce mașini se plimba fostul dictator
Citeste mai mult despre: Nicolae Ceausescu, dictator, garaj, video,
Autor: Redactia
Data publicarii: 19 Iunie 2019
Data actualizare: 16 August 2019
Nicolae Ceașescu avea un garaj plin de mașini de colecție. 

Chiar dacă viața politică era una dintre pasiunile sale, dictatorul Nicolae Ceaușescu s-a dovedit a fi un colecționar de mașini pe cinste. În garajul familiei Ceaușescu se aflau între 10-12 mașini, însă doar 8 au fost făcute publice. Printre aceste mașini se pot număra mărci auto precum Dacia, Aro, Buick, Mercedes, Citroen, Chrysler sau Ford. 

Citește și: Obiecte sanitare din aur, 174 de camere și o grădină luxuriantă uriașă. Cum arăta o zi din viața lui Nicolae Ceaușescu

Mercedes 600

Bolidul fabricat în Germania a fost folosit de Nicolae Ceaușescu la începutul carierei sale atunci când era în fruntea Republicii Socialiste România. Această mașină era folosită de dictator în momentul în care primea vizitele anumitor președinți sau șefi de stat din străinătate.

Aro 306

Aceasta era mașina preferată al lui Nicolae Ceaușescu. Doar șase modele au fost scoase pe piață, producția încheindu-se în anii 1985 și 1986. Mașina de teren era fabricată la Câmpulung și era folosită de Ceaușescu atunci când avea deplasări în țară. 

GALERIE FOTO MAI JOS

Dacia 1100

Având în vedere că poltica impusă de regimul ceaușist se axa foarte mult pe producțiile interne, s-au fabricat foarte multe modele de Dacia. Mai întâi a apărut modelul 1100, iar apoi 1300. 

Chrysler

În garajul auto al dictatorului se aflau mașini primite cadou de la diferiți șefi de stat. Un exemplu era mașina Paykan Hillman-Hunter sau Chrysler, care a fost primită de Ceaușescu din partea șefului de stat din Iran. 

În timp aceste mașini au ajuns la ANAF, iar de aici majoritatea autoturismelor au fost cumpărate cu foarte mulți bani de colecționari celebri din toată lumea.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!