Noi interdictii in Iran. Barbatii la bustul gol nu mai pot aparea la TV

Noi interdictii in Iran. Barbatii la bustul gol nu mai pot aparea la TV
Citeste mai mult despre: Iran, interdictii, televizor,
Data publicarii: 14 Septembrie 2011
Data actualizare: 14 Septembrie 2011
Inca doua interdictii se adauga la lista celor 30 de lucruri interzise in Iran, o republica islamica din Asia, unde orice este considerat a fi de influenta occidentala este interzis prin lege.

Televiziunea de stat din Iran a interzis de curand programele tv care prezinta povesti de dragoste considerate prea fierbinti sau provocatoare si aparitia barbatilor fara camasa pe micul ecran, dupa ce clericii musulmani s-au plans de aceste elemente daunatoare si periculoase care apar in filmele straine, scrie huffingtonpost.com.

Inca de la revolutia islamica din 1979, televiziunea publica iraniana a evitat sa prezinte scene de apropiere dintre oameni de rase diferite, iar actritele iraniene nu pot aparea in productiile difuzate in Iran decat imbracate din cap pana-n picioare, dupa cum e traditia la ei.

Clericii musulmani mai sunt nemultumiti si de scenele in care barbati si femei apar lucrand in birouri la comun si de faptul ca unele actrite iraniene se machiaza.

Cu ajutorul antenelor de satelit ilegale, multi iranieni pot vedea, totusi, posturi TV si filme straine.

Afla de aici care sunt cele 30 de lucruri interzise in Iran!

Zilele trecute, insa, autoritatile au trecut la fapte si au declarat in afara legii scenele care prezinta barbati la bustul gol sau povestile de dragoste controversate, cum ar fi, de exemplu, un triunghi amoros.

Pouria Alemi, un satirist de la un ziar pro-refo.rma, Eternaad, a ridiculizat decizia televiziunii de stat din Iran, notand ca aceste scene oricum nu au fost niciodata difuzate pe postul public si intrebandu-se ironic daca nu cumva aceste masuri sanatoase ar trebui aplicate la Hollywood. Singurele ocazii in care barbatii la bustul gol pot aparea la televiziunea publica sunt in competiile de inot sau wrestling, scrie jurnalistul iranian
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies