Noi vrem pamant! Muncit! – radiografia agriculturii romanesti prezentata in reportajul Romania, te iubesc! a fost lider absolut de audienta

Noi vrem pamant! Muncit! ndash; radiografia agriculturii romanesti prezentata in reportajul Romania, te iubesc! a fost lider absolut de audienta
Data: 27 Octombrie 2014
Romania are un potential urias de agricultura, insa se loveste inca de bariere. Sunt putini cei care au dus agricultura la rang de business, iar acestia isi impart primele locuri in topul afacerilor cu cereale. Astfel, micii fermieri isi fac cu greu loc pe langa cei care au transformat agricultura in industrie. 93% din agricultori abia traiesc din ce cultiva.

Pe tot parcusul emisiunii, peste 1.5 milioane de romani au fost alaturi de Alex Dima in prezentarea situatiei din agricultura romaneasca.

Romania, te iubesc! a inregistrat 8.5 puncte de rating si 20.4% share in intervalul de difuzare 18:00 – 18:59, pe publicul comercial cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Urmatorul post clasat a obtinut de aproape 3 ori mai putin, inregistrand 3 puncte de rating si 7.1% share pe aceasta categorie.

La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu 7.3 puncte de rating si 14.6% share. Postul clasat pe locul doi a inregistrat o audienta medie de doua ori mai mica: 3.4 puncte de rating si 6.7% share. 

La nivel national, PRO TV ramane si de aceasta data pe primul loc cu o audienta medie de 8.3  puncte de rating si 16.1% share, in timp ce locul secund a obtinut doar 3.8 puncte de rating si 7.5% share. 

Reportajul lui Alex Dima, corespondent special stirile PRO TV a facut duminica trecuta o radiografie a agriculturii din Romania, de la cei mai mari producatori din industrie, la oameni simpli care au crescut muncind pamantul primit de la parinti si la mici fermieri care au schimbat viata de oras pe traiul linistit de la tara. 

Agricultura s-a dovedit a fi o afacere prospera pentru cei care dispun de mijloacele necesare sa o practice, in timp ce pentru oamenii simpli este agricultura de subzistenta pe care o practica de cand se stiu. Micii fermieri cultiva dupa ureche, iar asta este o problema.

“Stam pe o comoara de care abia acum incepem sa fim constienti. Suntem in momentul in care trebuie sa ne hotaram ce facem cu aceasta comoara: facem industrie sau facem agricultura de nisa, gasim solutii pentru a da de munca oamenilor si pentru a patrunde pe piata cu produse bune la preturi mari…”, spune Alex Dima.

Toate reportajele marca Romania, te iubesc! pot fi vazute pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau pe voyo.ro. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

FULLSCREEN
Noi vrem pamant! Muncit! – radiografia agriculturii romanesti prezentata in reportajul Romania, te iubesc! a fost lider absolut de audienta
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO