Nord-coreenii nu mai au voie să RÂDĂ sau să bea alcool, timp de 11 zile

Nord-coreenii nu mai au voie să RÂDĂ sau să bea alcool, timp de 11 zile
Citeste mai mult despre: Kim Jong Un, doliu, moartea,
Data publicarii: 16 Decembrie 2021
Data actualizare: 16 Decembrie 2021
Nord-coreenii nu mai au voie să râdă sau să bea timp de 11 zile pentru a marca astfel a 10-a aniversare a fostului lor lider, Kim Jong Il. 

Autoritățile le-au interzis oamenilor să mai afișeze orice semn de bucurie în timpul în care Coreea de Nord comemorează moartea fostului dictator, tatăl actualului conducător, Kim Jong Un. 

Kim Jong Il a condus Coreea de Nord din 1994 până la moartea sa, în 2011, și a fost urmat de cel mai tânăr dintre fiii săi, Kim Jong Un.

Acum, la 10 ani de la trecerea în neființă, nord-coreenii sunt forțați să intre într-o perioadă de 11 zile de doliu, în care nu au voie să râdă sau să bea alcool. 

”În perioada de doliu, avem interzis să bem alcool, să râdem sau să practicăm activități plăcute”, a declarat un nord-coreean din orașul Sinuiju pentru Radio Free Asia. 

Sursa a mai declarat că nu au voie să meargă la cumpărături pe 17 decembrie, ziua în care se aniversează moartea lui Kim Jong Il. 

”În trecut, cei care erau prinși consumând alcool sau în stare de ebrietate, în perioada doliului, erau arestați și tratați ca niște criminali. Erau luați de acasă și nimeni nu-i mai vedea niciodată.

Chiar dacă unul dintre membri familiei moare în perioada de doliu, nu ai voie să plângi tare. Oamenii nu-și pot sărbători ziua de naștere dacă pică în această perioadă”. 

Kim Jong Il a murit în urma unui infarct pe 17 decembrie, la vârsta de 69 de ani, după ce a condus țara, timp de 17 ani, într-un regim brutal și represiv. 

Foto; Getty
 

Întrebarea Mesei Rotude cu Ștefan Iancu - "Dacă aș juca într-un film XXX..."
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!