Notă de plată uriașă la restaurantul lui Salt Bae din Abu Dhabi. Celebrul bucătar a stârnit un val de furie pe net

Notă de plată uriașă la restaurantul lui Salt Bae din Abu Dhabi. Celebrul bucătar a stârnit un val de furie pe net
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 21 Noiembrie 2022
Data actualizare: 21 Noiembrie 2022
Salt Bae a stârnit furia internauților după ce s-a lăudat cu factura de peste 100.000 de lire sterline a unui client, care a venit să mănânce la restaurantul său din Abu Dhabi.   
Salt Bae a fost criticat pe rețelele de socializare după ce s-a lăudat cu factura unui client care a ajuns la 140.584 de lire sterline, unde doar o singură friptură a costat 1.030 de lire sterline.
 
„Calitatea nu este niciodată scumpă”, scrie în dreptul pozei postate pe site-ul ofiacial Nusr_et#Saltbae. 
 

Factura uluitoare a fost de la restaurantul Nusr-Et Steakhouse al lui Salt Bae din Abu Dhabi, pentru 14 oaspeți care au plătit 615.065 dirham (140.584 lire sterline), ceea ce înseamnă că a costat 43.933 dirham (10.041 lire sterline) de persoană. Doar 114.154 lire sterline au fost cheltuite numai pentru vin. 

Bucătarul milionar, cunoscut pentru fripturile sale cu foițe de aur, dar și pentru modul spectaculos în care presară sare peste mâncare, a fost criticat pe Instagram de utilizatori care au numit prețurile „o nebunie”. Alții au spus că este vorba de „un ego mult prea mare”
 
„160.000€ e ridicol, atât de mulți copii mor de foame în toată lumea”; „Tocmai mi-am pierdut tot respectul pentru tine. Pun pariu că nici măcar nu folosești profiturile pentru a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși”; Aceasta este o dovadă că trăim într-o lume plină de nedreptate, sunt oameni care abia găsesc de mâncare ...ar trebui să ștergeți această postare și să-ți fie rușine”, sunt doar câteva reacții pe pagina de socializare. 


Cine e Salt Bae, cheful care a devenit vedetă prin modul inedit de a presăra sare

Măcelar, chef și vedetă pe internet, turcul Nusret Gökçe, în vârstă de 39 de ani, are o poveste de viață impresionantă.
 
Nusret Gökçe, poreclit Salt Bae, deţine Nusr-Et, un lanţ de restaurante cu preparate din carne. A devenit celebru pentru modul inedit de preparare şi de condimentare a cărnii. Imaginile video în care presară sare în mâncare au devenit virale. 

Gokce s-a născut în familia unui miner și mai are trei fraţi. Din cauza sărăciei, în clasa a şasea a fost nevoit să abandoneze şcoala şi să se angajeze. Când a devenit bogat, a construit o şcoală în oraşul său natal. La 13 ani, a început să lucreze ca ucenic la un măcelar şi așa a petrecut aproape 10 ani lucrând în restaurante turceşti, unde se servesc diverse preparate din carne. 
 
În 2009, a lucrat o perioadă în Argentina, pentru a învăţa mai multe despre tehnicile de preparare a cărnii de vită. 
A deschis primul steakhouse Nusr-Et în cartierul Etiler din Istanbul. Avea opt mese şi zece angajaţi. Într-o zi, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Turcia, Ferit Sahenk, a mâncat la restaurantul său și a fost extrem de impresionat, dorind să facă o investiție. Cu această finanţare, Gokce a reuşit să deschidă mai multe restaurante în Orientul Mijlociu, inclusiv în Ankara, Doha şi Dubai.
 
Sursă foto: Instagram/ nusr_et
Vezi și: Share în bucate cu Miss Wellington - Salată mexicană cu nachos
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies