"Nu avem nevoie de fotomodele aici". Cum arata tanara care nu a fost angajata pe motiv ca e prea frumoasa

Nu avem nevoie de fotomodele aici . Cum arata tanara care nu a fost angajata pe motiv ca e prea frumoasa
Citeste mai mult despre: frumusete, frumoasa,
Data: 16 August 2013
Nina Siahkali Moradi, o iraniana in varsta de 27 de ani, nu a fost primita in consiliul local al orasului Qazvin, pe motiv ca este prea frumoasa, scrie The Independent.

Nina a obtinut la alegeri aproximativ 10.000 de locuri, plasandu-se pe locul 14 dintre 163 de candidati, insa acest lucru nu a contat in momentul in care tanara s-a prezentat pentru a-si ocupa locul in consiliu.

Un membru senior al consiliului a explicat, pentru ziarul Times, de ce femeia a fost respinsa de comisia care valideaza rezultatele: "Nu avem nevoie de un fotomodel de catwalk in consiliu".

De asemenea, tanara a fost acuzata si ca nu a respectat codul islamic de conduita si ca afisele sale elctorale au fost mult prea provocatoare, cu toate ca Nina apare cu valul pe cap, dupa cum cer regulile islamice.

"Voturile ei au fost anulate pentru ca ea nu este calificata", a declarat Seyed Reza Hossaini, reprezentantul orasului Qazvin in Parlament si membru al comisiei care a exclus-o pe Nina, pentru agentia de stiri IranWire.

Nina Moradi a absolvit o facultate de arhitectura si a candidat la alegeri sub sloganul "Idei tinere pentru un viitor tanar", insa calificarea tinerei nu a contat pentru barbatii din consiliu, convinsi ca aceasta a obtinut voturi doar pentru ca este frumoasa.

Aceasta controversa vine dupa ce noul presedinte al Iranului, Hassan Rowhani, a promis ca va respecta si drepturile femeilor in tara si ca va incerca sa includa femeile in viata politica. "Femeile lucreaza, dar nu se bucura de drepturi egale. Voi forma un minister special pentru ele, deoarece vreau sa le redau drepturile care le-au fost calcate in picioare pana acum", a declarat acesta in timpul campaniei sale electorale, mai scrie The Independent.

FULLSCREEN
"Nu avem nevoie de fotomodele aici". Cum arata tanara care nu a fost angajata pe motiv ca e prea frumoasa
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies