Nu e niciodată prea târziu: un student și-a luat licența la 96 de ani! Povestea e emoționantă

Nu e niciodată prea târziu: un student și-a luat licența la 96 de ani! Povestea e emoționantă
Citeste mai mult despre: batran, licenta, student,
Data: 03 August 2020
Până la 96 de ani, Giuseppe Paterno s-a confruntat cu numeroase teste în viață: sărăcia lucie în copilărie, război și, mai recent, pandemia noului coronavirusu, înfruntată la această vârstă.
Acum însă, potrivit Reuters, a trecut printr-un examen care îl face cel mai în vârstă absolvent universitar din Italia.
 
Mai mult, a absolvit primul în clasa sa, cu onoruri de top și felicitări de la cancelarul universitar Fabrizio Micari.
 
Ce e impresionant e că, pentru că a crescut într-o familie săracă din Sicilia în anii dinaintea Marii Crize, Paterno a primit doar școlarizare de bază ca și copil. S-a alăturat Marinei și a servit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial înainte de a continua să lucreze pentru căile ferate, în timp ce s-a căsătorit și a crescut doi copii.

 


 

Într-o societate axată pe reconstrucție după război, munca și familia erau prioritățile sale, dar Paterno a dorit să învețe și a absolvit liceul la 31 de ani, mereu cu dorința de a merge mai departe.
 
„Cunoașterea este ca o valiză pe care o port cu mine, este o comoară”, a spus el.
 
În calitate de student, și-a scris eseurile pe mașina de scris pe care mama lui i-a dat-o când s-a retras de la căile ferate în 1984. A ocolit Google în favoarea cărților tipărite și nu a fost tentat de petrecerile studenților. Cu toate acestea, colegii de clasă l-au aplaudat călduros la ceremonia de absolvire.
 
Sunteți un exemplu pentru studenții mai tineri”, i-a spus profesoara de sociologie,Francesca Rizzuto, după ce a trecut examenul final.
 
Paterno a mărturisit că i-a fost greu să încheie școala online, dar viața l-a învățat să fie puternic. În ceea ce privește planurile, el a spus că nu să se oprească acum, după ce a absolvit. Citat de Reuters, acesta a spus:
 
„Proiectul meu pentru viitor este să mă dedic scrisului. Vreau să revizuiesc toate textele pe care nu am avut nicio șansă să le explorez până acum. Acesta este scopul meu. ”

Povestea lui e emoționantă, iar fotografia ca student, făcută de Guglielmo Mangiapane, a făcut înconjurul lumii.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:

FOTO: Foto Instagram Guglielmo Mangiapane/ Shutterstock
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO