Sonda InSight a dus numele membrilor trupei „Goodbye to Gravity" pe Marte

27 Noiembrie 2018, 10:31

Sonda InSight a dus numele membrilor trupei bdquo;Goodbye to Gravity  pe Marte
Numele lui Alex Pascu, Bogdan Lavinius, Vlad Țenea și Mihai Alexandru, care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv, au ajuns pe Planeta Roșie, alături de numele a alte peste două milioane de persoane.

Sonda InSight a ajuns ieri pe Marte și are la bord, printre altele, și un cip cu numele a 2,5 milioane de persoane, printre care se regăsesc și numele membrilor trupei Goodybe to Gravity.

Pe pagina de Facebook a formaţiei îi sunt aduse mulţumiri „pentru minunata sa iniţiativă comemorativă" germanului Andreas Schönhofen, fanul care a avut ideea să onoreze astfel memoria trupei.

„În memoria celor patru membri decedaţi ai trupei <<Goodbye to Gravity>> am adăugat numele acestora în misiunea InSight către Marte […], acolo unde vor rămâne pentru totdeauna. Arta și numele trupei sunt strâns legate de călătoriile în spaţiu şi de astrofizică. Acesta este motivul pentru care am ales acest mod de a onora aceşti patru oameni.”, a scris germanul pe Facebook, chiar înainte de lansarea misiunii NASA.

După succesul misiunii NASA, Andreas Schönhofen a scris pe Facebook că este „extrem de fericit".

De asemenea, după ce ce sonda InSight a ajuns pe Marte, și pe pagina de Facebook a trupei a fost publicat un mesaj:


Context: 

NASA le-a permis tuturor celor care doreau să obțină un „permis de îmbarcare” la bordul sondei spațiale InSight să se înscrie pe site-ul oficial al Agenției Spațiale. Aproape 2,5 milioane de oameni s-au înscris, iar în acest moment numele lor se află deja pe Planeta Roșie.

Modulul spaţial InSight, lansat de NASA, a amartizat cu bine, luni, într-o regiune plană a planetei Marte, după o călătorie în spaţiu care a durat şase luni şi jumătate şi a totalizat aproape 480 de milioane de kilometri, cu misiunea de a analiza, timp de 2 ani, structura internă a planetei.

InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) e o misiune din cadrul Programului NASA Discovery care are ca scop amplasarea unui modul autonom la suprafaţa lui Marte pentru a studia interiorul acestei planete.

Sonda InSight a costat 993 de milioane de dolari şi este primul dispozitiv spaţial care ajunge pe Marte din 2012, când roverul Curiosity (n.r. tot al NASA) a atins suprafaţa planetei. 

Echipa de control a misiunii, cu sediul la Jet Propulsion Laboratory (JPL), în apropiere de Los Angeles, a anunţat că succesul asolizării a fost confirmat de semnalele transmise spre Pământ de unul dintre cei doi microsateliţi care fac parte din misiune şi au rămas pe orbita planetei Marte.

Potrivit site-ului NASA, în orele următoare echipa va verifica modul de funcţionare al tuturor instrumentelor de bord ale sondei.

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO