O actriță britanică a stârnit controverse după ce a fost nominalizată la Premiile Oscar 2023. Care este motivul

O actriță britanică a stârnit controverse după ce a fost nominalizată la Premiile Oscar 2023. Care este motivul
Citeste mai mult despre: Premiile Oscar 2023, andrea riseborough,
Data publicarii: 28 Februarie 2023
Data actualizare: 09 Martie 2023
Actrița britanică Andrea Riseborough a stârnit controverse după ce a fost nominalizată la Premiile Oscar 2023, pentru "Cea mai bună actriță". Iată care este motivul!

Andrea Riseborogouh, cunoscută pentru rolurile secundare din Birdman, Nocturnal Animals și W.E., a obținut nominalizarea la Oscar pentru că a interpretat rolul unei mame singure alcoolice care încearcă să se adune în filmul independent "To Leslie", din 2022, o interpretare și un film care au fost complet absente din toate celelalte Gale de Premiere din lumea cinematografică. 

Din acest motiv, lumea s-a întrebat cum este posibil ca o actriță dintr-un film atât de puțin cunoscut, fără alte premii în spate, să fie nominalizată la un premiu atât de râvnit și greu de obținut precum Oscarul.

Răspunsul, se pare, este o campanie populară care a folosit conexiunile celebre ale lui Riseborough, ale regizorului peliculei "To Leslie", Michael Morris, și ale soției lui Morris, actrița Mary McCormack, care, ar fi putut încalcă regulile Academiei de Film.

Potrivit Los Angeles Times, Morris și Riseborough ar fi lucrat cu o echipă de publiciști care au apelat la rețeaua de prieteni celebri ai regizorului pe durata sărbătorilor, chiar înainte de începerea votului pentru nominalizările la Oscar. Rezultatul a fost un val masiv de susținere din partea colegilor lui Riseborough. Gwyneth Paltrow ar fi găzduit o proiecție a filmului în ianuarie. Demi Moore, Kate Winslet și Amy Adams au fost recrutate pentru a conduce sesiuni de întrebări și răspunsuri după proiecție, în timp ce avea loc votul. Alții oameni celebri, precum Edward Norton, Helen Hunt și Susan Sarandon, ar fi susținut performanța lui Riseborough pe rețelele de socializare. Ba mai mult, Cate Blanchett chiar ar fi lăudat-o pe actrița britanică în timpul discursului ei de acceptare al premiului la Critics Choice Awards.

În ciuda controverselor, în urma unei investigații despre campania de promovare a actriței britanice,  Academia de Arte și Științe Cinematografice a decis să nu revoce acesteia la premiul Oscar pentru "Cea mai bună actriță".

Pepsi susține decernarea premiilor din acest an și te invită să te bucuri de filme pe gustul tău.
Fie că ești iubitor de filme sau pur și simplu îți dorești să ai parte de un moment de relaxare, Pepsi poate deveni partenerul ideal pentru momentele cinematografice și te încurajează să trăiești la maxim fiecare vizionare, fără întreruperi. 

Așadar, ești pregătit pentru decernarea premiilor? Nu trebuie decât să te așezi confortabil și să deschizi un Pepsi. 


Sursă foto: Getty
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!