O anchetă despre Complexul Energetic Oltenia, duminică, la România, te iubesc

O anchetă despre Complexul Energetic Oltenia, duminică, la România, te iubesc
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 28 Aprilie 2023
Data actualizare: 28 Aprilie 2023
Complexul Energetic Oltenia este o companie strategică a statului român. Duminica aceasta, la România, te iubesc!, Paul Angelescu prezintă o anchetă despre - Un gigant îngenuncheat de interese private, contracte dedicate și partide foarte implicate. O nouă ediție este duminică, de la ora 18:00, la PRO TV.

Complexul este al treilea producător de energie electrică din țară, după Hidroelectrica și Nuclearelectrica. Deține 10 cariere de cărbune și 4 centrale răspândite pe teritoriul a trei județe, dar și drepturile pentru rezerve de cărbune suficiente pentru jumătate de secol. Un mamut care ține în spate intreg județul Gorj, unde își are sediul.

„Duminică mergem pe firul banilor, al contractelor, al politicenilor, al milionarilor și al foștilor angajați ai serviciilor secrete care au contracte cu complexul. Complexul Energetic Oltenia și cărbunele asupra căruia are drepturi de exploatare valorează miliarde de euro. Un colos deținut de statul român fără de care sistemul energetic național nu poate funcționa. Am rămâne fără curent. Un colos care, în ultimii 30 de ani, a fost efectiv îngenucheat de interese politice și firme căpușă ne pun viețile în pericol”, a spus Paul Angelescu.

Întreaga anchetă poate fi urmărită duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea este disponibilă, în avans, pe VOYO.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!