O capodoperă semnată Leonardo Da Vinci, descoperită recent. ”Are privirea Mona Lisei”

O capodoperă semnată Leonardo Da Vinci, descoperită recent. Are privirea Mona Lisei
Data publicarii: 23 Noiembrie 2020
Data actualizare: 14 Ianuarie 2021
Cercetătorii italieni au găsit dovezi că un portret al lui Iisus Hristos, descoperit recent, îi aparține lui Leonardo Da Vinci. 

Conform The Telegraph, desenul, făcut în cretă roșie, a fost ascuns de ochii lumii timp de secole întregi, fiind deținut de colecționari privați. 

Da Vinci, care a murit în 1519, a fost unul dintre cei mai influenți artiști din lume, semnând capodopere precum Mona Lisa sau Cina cea de Taină. 

Noul tablou înfățișează un Iisus Hristos calm, cu o privire asemănătoare Giocondei, semănând, din mult puncte de vedere, cu alte opere ale lui Leonado Da Vinci. 

La ora actuală, este examinat cu atenție de experiții din lumea artei în încercarea de a stabili autenticitatea lui. 

Desenul a fost deținut de un colecționar privat și ținut închis într-o bancă din Lombardia. Cercetările în laborator au determinat deja că hârtia datează de la începutul secolului 16. 

Annalisa Di Maria, un expert în istoria artei, spune că postura, perspectiva și stilul par să indice semnătura maestrului renascentist.

”Dinamismul și simțul mișcării sunt tipice pentru Leonardo. Felul în care a fost desenată barba este identic cu cel din autoportretele lui Leonardo. În plus, tabloul este desenat în cretă roșie, pe care artistul o folosea mult, inclusiv în schițele pentru Cina cea de Taină”. 

Experții intenționează să prezintă studiul de 60 de pagini despre această operă de artă, în cadrul unei conferințe de presă, la Florența, imediat ce Italia trece de valul doi de coronavirus. 

Foto: Getty 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!