O familie a petrecut trei ani pe mare, călătorind în jurul lumii. Ce li s-a întâmplat pe Insula Crăciunului

O familie a petrecut trei ani pe mare, călătorind în jurul lumii. Ce li s-a întâmplat pe Insula Crăciunului
Citeste mai mult despre: travel, calatorii, evenimente,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 13 Decembrie 2021
Data actualizare: 13 Decembrie 2021
O familie din Novosibirsk (Rusia) și-a încheia recent călătoria în jurul lumii, la bordul iahtului Lady Mary. Timp de trei ani, Andrei și Marina, împreună cu fiicele lor Anastasia și Lada, au înconjurat globul de la vest la est. Călătoria lor a constat în cinci etape: ultima a durat 85 de zile și s-a încheiat în același loc în care a început în noiembrie 2018 - în Polinezia Franceză.

Familia Klochkov este cunoscută printre navigatori, pentru că nu este la prima expediție de acest fel. Ideea de a descoperi lumea, călătorind pe mare, le-a venit acum 8 ani. De atunci, au străbătut mări și oceane, vizitând toate continentele lumii. Fiica lor mai mică Lada avea doar 2 ani când și-a început prima călătorie. 

În prezent, Anastasia are 20 de ani, iar Lada are 10 ani. 

Dintr-o asemenea aventură nu pot lipsi și situațiile neprevăzute. În luna noiembrie, cu doar câteva zile înainte de finalul călătoriei, familia s-a confruntat cu o situție extremă. Din cauza restricțiilor legate de pandemia Covid-19, aceștia nu se puteau opri nicăieri și au fost nevoiți să se autoizoleze pe apă. Pe blogul lor, călătorii au scris că în cea de-a 70-a zi trebuiau să-și umple rezervele de apă, dar pe Insula Crăciunului, cea mai apropiată destinație, au refuzat să-i ajute.

„Această atitudine din partea autorităților încalcă legea maritimă și drepturile omului. Pur și simplu le lipsește bunul simț: echipajul a fost izolat timp de 70 de zile și nu exista vreun risc. Dacă era necesar, le puteam oferi un istoric, unde datele arată absența opririlor în locuri locuibile. Dar nimeni nu a întrebat despre dovadă. Nu le-a păsat nici faptul că sunt copii la bord ”, au scris ei pe blog. 

Din fericire, la scurt timp, echipajul a găsit o insulă nelocuită, unde au reușit să găsească apă, nuci de cocos și alte fructe. 
 

Sursă foto: Instagram/ travelyfamily.official

Vezi și: TikTokJobs: Dentiști și provocări

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!