O fetiță fenomen. La 8 ani se pregătește pentru admiterea la facultate

O fetiță fenomen. La 8 ani se pregătește pentru admiterea la facultate
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 16 Iulie 2021
Data actualizare: 16 Iulie 2021
La vârsta de 8 ani, Alisa și-a luat deja diploma de bacalaureat și se pregătește pentru examentul de admitere la Facultatea de Psihologie. 

Copilul minune s-a născut într-o familie de ruși, care educă încă șase copii. Părinții i-au descoperit aptitudinile uimitoare de la o vârstă fragedă. La patru ani, Alisa Teplyakova știa deja să scrie și să citească foarte bine și își dorea să meargă la școală. Fetița i-a scris chiar și o scrisoare președintelui țării, iar în răspunsul primit a fost specificat clar: vârsta admisă pentru clasa întâi este de 7 ani.


La cinci ani, Alisa cunoștea deja  programa școlară pentru clasa a V-a. În mare parte, progresul ei se datorează părinților, care au decis să practice homeschooling-ul cu copiii lor (activitatea de educare a copilului de către părinți). Pentru că nu au dorit să aștepte, părinții au continuat să-i predea lecții acasă. Astfel, fetița nu a mai frecventa o școală obișnuită și a reușit, la 8 ani, să susțină examenul pentru absolvenții clasei a XI-a (echivalentul BAC-ului). 

Fratele Alisei, în vârstă de 7 ani, a primit deja diploma pentru finalizarea clasei a IX-a (echivalentul examenului de capacitate în România). 

Ambii părinți au studii superioare. Tatăl fetiței consideră că orice copil este în stare să asimileze multe cunoștințe, dacă știi să-i menții interesul la fiecare etapă de dezvoltare. Descoperirea potențialului fiecărui copil este secretul succesului, consideră Evgeny Teplyakov, capul familiei. 

Familia este una modestă, locuind toți nouă într-o garsonieră din Moscova. Tatăl primește un salariu în calitate de profesor pentru copii (o subvenție de la stat pentru cei cu familii numeroase). 


Sursă foto/ captură video tvzvezda.ru

Vezi și: 


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies