O fostă profesoară de limba engleză a devenit cea mai bogată femeie din Rusia. Cum a ajuns pe primul loc în topul Forbes

O fostă profesoară de limba engleză a devenit cea mai bogată femeie din Rusia. Cum a ajuns pe primul loc în topul Forbes
Citeste mai mult despre: divertisment, Forbes, miliardari,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 26 August 2021
Data actualizare: 26 August 2021
Ediția rusească a celebrei reviste de business Forbes a publicat recent un top al celor mai bogate femei din Rusia. Pe primul loc s-a clasat o fostă profesoară de limba engleză, care a dat lovitura cu o afacere online. 

Tatyana Bakalchuk, în vârstă de 45 de ani, a devenit cea mai bogată femeie din Rusia, datorită afacerii sale de vânzări online. Platforma sa wildberries.ru i-a adus o avere de 13 miliarde de dolari. Pe site poți comanda cele mai diverse produse, de la scutece și periuțe de dinți, până la bilete de avion, electrocasnice, mâncare și haine. 

Tatyana a fost profesoară de engleză până când a intrat în concediu de maternitate cu al doilea copil. Atunci i-a venit ideea să-și deschidă un magazin online. În 2004, la vârsta de 28 de ani, a fondat Wildberries, din apartamentul ei din Moscova, folosind economiile sale de 700 de dolari.

În 2019, valoarea companiei a fost estimată la 1 miliard de dolari, iar un an mai târziu, revista Forbes a raportat că valorează deja 1,4 miliarde de dolari. Potrivit aceleiași surse, afacerea femeii a crescut anul trecut cu 1200%. 

Tatyana Bakalchuk este de etnie coreeană, iar numele primit la naștere este Kim. Femeia de afaceri este căsătorită și are cinci copii, trei fete și doi băieți. Soțul ei este specialist în radiofizică.

Din puținele informații oferite presei de către apropiații familiei, se știe că Tatyana este o femeie foarte simplă, nu poartă haine de la branduri străine sau accesorii scumpe. 

Toate cele trei fete ale ei fac cursuri de muzică. Într-un interviu, ea a spus că își va susține copiii în domeniul pe care-l vor alege singuri. Totodată, se va bucura dacă unul dintre ei va prelua afacerea Wildberries în viitor. 

Sursă foto: Instagram/ tatyana_bakalchuk

Vezi și: Femeia Alege: o nouă emisiune, în curând pe PRO 2
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!