O româncă, pe lista celor mai bogați români sub 30 de ani din Europa. Cum a ajuns Ruxandra Pui în topul Forbes

O româncă, pe lista celor mai bogați români sub 30 de ani din Europa. Cum a ajuns Ruxandra Pui în topul Forbes
Citeste mai mult despre: top Forbes, romanca Forbes, Ruxandra Pui,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 20 Martie 2023
Data actualizare: 20 Martie 2023
O româncă a intrat în topul Forbes al celor mai bogați oameni sub 30 de ani din Europa. O cheamă Ruxandra Pui, are 28 de ani și este co-fondator Digitail, o platformă care automatizează munca administrativă a veterinarilor.   

La începutul anului, start-up-ul dedicat iubitorilor de animale a atras o finanțare de 11 milioane de dolari de la Atomico. Digitail a fost fondat în 2018 de către Sebastian Gabor (CEO) și Ruxandra Pui (CPO), potrivit start-up.ro.

“Am salvat un căţel, de care m-am ataşat şi am avut grijă şi, cu ocazia asta, am văzut că experienţa de a merge la un cabinet veterinar e «arhaică», deşi veterinarii sunt super pasionaţi de ceea ce fac şi vor să ajute animăluţele. Pur şi simplu nu au nici timp, şi nici unelte, ca să ofere o altfel de experienţă. (...) Digitail este o platformă all-in-one de îngrijire a animalelor de companie, care deserveşte medicii veterinari şi “părinţii” animalelor de companie, “iar la noi în echipă suntem cu toţii «părinţi» de animale sau iubitori de animale de companie”, declara Sebastian Gabor, co-fondatorul Digitail, pentru ziarul de Iasi.

Digitail lucrează cu 750 de clinici veterinare la nivel mondial care au grijă de 1,4 milioane de animale de companie.

Aplicația vine atât în sprijinul medicilor veterinari, dar și al proprietarilor de animale. Cu ajutorul aplicației se pot realiza programări mult mai ușor și rapid, se pot administra documente, iar dosarul animalului de companie poate fi mutat fără probleme de la o clinică la alta, fără ca vreo informație importantă să se piardă. 

Ruxandra a terminat Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Tânăra a studiat și la Universitatea Wolverhampton din Marea Britanie, potrivit contului LinkedIn. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!