O stewardesă faimoasă în mediul online îţi spune totul despre meseria ei. Mii de tinere visează la acest loc de muncă

O stewardesă faimoasă în mediul online îţi spune totul despre meseria ei. Mii de tinere visează la acest loc de muncă
Citeste mai mult despre: stewardesa, Anaisbaby, vlogger,
Data: 18 Iulie 2019
Visurile devin realitate...în aer, pentru Maria Vigheciu, tânara de 24 de ani, cunoscută în lumea vloggingului drept Anaisbaby. De mică își dorea să fie stewardesă, iar acum doi ani a început să profeseze. În vlogurile pe care le face vorbeşte mult despre meseria pe care o are.

Pentru ea, aviația este o armată pentru femei, care te ajută să te maturizezi. Deși îi place să fie cu capul în nori, acum a devenit mai responsabilă și conștientă de ceea ce face. Se împarte cu succes între creşterea fetiţei sale-pentru că este o mamă foarte tânără şi zborurile pe care le are de efectuat.

Maria nu este genul de persoană care să poată fi pusă într-un birou şi își dorește să iasă din zona de confort și să-și depășească limitele. Meseria a ajutat-o să fie mai punctuală, cizelată și serioasă. Acum înțelege mai bine nevoile oamenilor și poate să facă față oricărei provocări.

Pasiunea pentru aviație o are încă din copilărie, de la bunicul ei, de când  a început să fie fermecată și de frumusețea stewardeselor. Acum adoră să meargă în aeroport, îmbrăcată în uniformă și să se simtă privită. În momentul de față lucrează la o companie privată, unde are contracte determinate pe o anumită perioadă și este șefă de cabină.

Ca să îşi indeplinească visul, a fost îndrumată să facă o școală de stewardese, unde a mers zilnic timp de două luni. A studiat materii precum "cunoașterea aeronavei", geografie și medicină (poate asista și supraveghea o naștere la bord). Cu teoria învățată, a mers la un simulator pentru partea practică. Tot în cadrul școlii a învățat și să-și alcătuiască CV-ul, să facă fotografia potrivită pentru profilul profesional şi a aflat cum să gestioneze un interviu de angajare.

Ce înseamnă să fii stewardesă din perspectiva Mariei/Anaisbaby?

„Aviația are o singură regulă și foarte clară: siguranța e pe primul loc. Nu doar a noastră, ci și a pasagerilor; noi suntem responsabile de tot” povestește tânăra într-unul din clipurile sale de pe Youtube. Pentru a fi însoțitor de bord trebuie să înveți un anumit limbaj și niște proceduri indispensabile. „Toate regulile din aviație sunt scrise cu sânge. Au fost câteva incidente la bordul aeronavei când oamenii nu au respectat regulile. Fiecare regulă scrisă acolo este în urma unui incident.”

Maria vorbește și despre aspectul stewardeselor, care nu trebuie sa epateze în afara uniformei prestabilite. Brățările şi inelele sunt interzise, părul trebuie să fie bine strâns, rujul e nelipsit, iar legitimația la îndemână. În plus, pentru că urcă foarte mult în altitudine și se deshidratează, trebuie să fie mult mai atentă la alimentație și la îngrijirea tenului. Stewardesa noatră este pasionată și de fashion, iar pantofii din timpul zborului nu sunt chiar pe gustul ei.

Când vine vorba despre beneficiile financiare ale meseriei, Maria declară că remunerația este bună pentru o persoană în jurul vârstei de 20 de ani. Pentru a face școala de aviație nu este nevoie de studii superioare. Trebuie să știi să înoți, să cunoști bine limba engleză; iar dacă ai învăţat și alte limbi străine,  ai un avantaj la interviu. 

Maria le oferă și un sfat tuturor celor interesați de această meserie: „Dacă mergi la un interviu cu o atitudine pozitivă și le arăți oamenilor că se pot baza pe tine, e imposibil să nu reușești.”

Pe Maria Vigheciu o găsiți pe Youtube – canalul Anaisbaby, unde are mai multe clipuri despre stewardese, sau pe Instagram – mariavigheciu.

O altă perspectivă asupra vieţii de stewardesa puteţi vedea şi într-un material marca "Vorbeşte lumea":UN ARTICOL  REDACTAT DE GEORGIANA BUMBU
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO