O sută de ucraineni și români își unesc vocile pentru a crea o atmosferă festivă de Sărbători

O sută de ucraineni și români își unesc vocile pentru a crea o atmosferă festivă de Sărbători
Citeste mai mult despre: Amurtel, colinde, Romania, Ucraina,
Data publicarii: 16 Decembrie 2022
Data actualizare: 16 Decembrie 2022
Atunci când se unesc mai multe voci care cântă la unison, se creează un sentiment puternic de unitate, bucurie și fraternitate. 
Colindatul este una dintre tradițiile preferate de Crăciun atât pentru români, cât și pentru ucraineni. Se vor cânta colinde tradiționale cu urări de bine, de prosperitate și un an nou fericit, iar asta ne leagă de moștenirea noastră culturală străveche și ne oferă sentimentul de Sărbătoare mult așteptat. 
 
Luni, pe 19 decembrie, între 19:30 și 21:30,  AMURTEL Romania în parteneriat cu Consiliul Norvegian pentru Refugiați (NRC) organizează cu sprijinul Artexim și al Universității Naționale de Muzică din București, în sala Auditorium a universității evenimentul “SCHIMB DE COLINDE ROMÂNEȘTI ȘI UCRAINENE”.

Acesta nu este un concert tipic, ci mai degrabă o oportunitate de participare la un act artistic a tuturor celor ce se vor alătura să cânte împreună. Acest eveniment își propune să fie un mod frumos de a experimenta și de a vă bucura de unitatea și solidaritatea a două națiuni ce s-au apropiat și mai mult în această perioadă greu încercată. Este, de asemenea, o modalitate a României de a ura un bun venit ucrainenilor și a altor străini în țara și cultura noastră apreciind înzestrările culturale pe care le-au adus aceștia cu ei.

 Bucurați-vă de atmosfera de Sărbătoare fiind unul dintre cei 100 de oameni care combină culturi, valori și aprecierea frumuseții pe care unitatea în diversitate o oferă.

Vezi și VIDEO:

 
FOTO: SHUTTERSTOCK/ AMURTEL VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!