Oameni din toate colturile lumii vor sa fie tatuati de aceasta batrana de 100 de ani. Cum arata desenele corporale

Oameni din toate colturile lumii vor sa fie tatuati de aceasta batrana de 100 de ani. Cum arata desenele corporale
Data publicarii: 15 Noiembrie 2017
Data actualizare: 15 Noiembrie 2017
Maria Oggay, cunoscuta si sub numele Whang-od Oggay, are 100 de ani si este originara din  Tinglayan, Filipine. Pasionatii de tatuaje stiu despre Whang-od ca este ultimul Kalinga mambabatok, adica cel mai in varsta artist tatuator care realizeaza desene corporale folosind o tehnica antica.  

Conform publicatiei Cnn.com, mii de turisti calatoresc in Buscalan, un sat cu 200 de locuitori, pentru a o intalni pe Whang Od Oggay. Femeia a inceput sa invete aceasta tehnica antica de tatuare la varsta de 15 ani, iar acum a devenit cunoscuta in intreaga lumea datorita pasiunii pentru tatuajele din cultura Kalinga.

"Traditia va continua atat timp cat oamenii vor veni sa se tatueze", spune Whang Od. "Atata vreme cat vad, voi face tatuaje. O sa ma opresc atunci cand vederea mea se va diminua".

Tatuajele realizate prin tehnica folosita de Whang Od, adica imprimarea cernelii pe suprafata pielii cu ajutorul unui bat si a unei tepuse ascutite, erau in trecut destinate razboinicilor Butbut. Acestia erau "decorati" cu un astfel de tatuaj dupa ce omorau o persoana. 

"In acest mod, toata lumea stia ca au omorat un om. Era vizibil pe trupul lor", mai spune Whang Od.

Mai tarziu, si femeile au inceput sa isi faca astfel de tatuaje deoarece in cultura lor, un desen corporal le infrumuseta. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies