Oana Cuzino sustine campania "Paine si maine" lansata de organizatia World Vision

Oana Cuzino sustine campania  Paine si maine  lansata de organizatia World Vision
Citeste mai mult despre: Oana Cuzino, fampanie, Paine si maine,
Data: 16 Mai 2016
Oana Cuzino este ambasador al organizatiei World Vision Romania si s-a alaturat campaniei Paine si maine, care vizeaza copiii ce traiesc in pragul saraciei. In Romania, peste 225.000 de copii din mediul rural adorm flamanzi, iar rata abandonului scolar este in crestere, la ora actuala fiind de 18%, fata de 11% media europeana.

Paine si maine este un proiect pilot care se desfasoara in trei judete din Romania: Valcea, Dolj si Vaslui si are drept scop oferirea unei mese calde pentru cei mici, activitati extrascolare dupa masa, sustinute de cadre didactice si cursuri pentru parinti, in care invata despre importanta educatiei, nutritiei si sanatatii. Masa calda este oferita la pranz, doar in scoli, pe baza prezentei copilului la programul scolar. 

Miercuri, 11 mai, Oana Cuzino a fost prezenta la evenimentul de lansare al campaniei Paine si maine, in satul Ursi din judetul Valcea, unde functioneaza deja una dintre cantinele scolare.  

„Din pacate, 1 din 8 copii se duc la culcare flamanzi, se duc la scoala pentru a-si lua acel corn si lapte pe care il mai impart si cu fratiorii mici de acasa. Saracia si lipsa de acces la nevoile de baza ne afecteaza pe toti, pentru ca vorbim de 225.000 de copii din Romania care se culca flamanzi! Pentru ca nu au hrana suficienta, acesti copii vor prezenta deficit de atentie, alterarea performantelor scolare, IQ scazut, deficit de memorare, dificultati de invatare, abilitati sociale reduse, limbaj limitat si abilitati scazute de rezolvare a problemelor. Fara hrana, copiii nu vor avea randament la scoala si acest lucru creeaza cercul vicios al abandonului scolar si analfabetismului functional, un bagaj cu care nu este firesc ca un tanar sa porneasca in viata intr-o tara europeana.”, a spus Oana Cuzino.

Printr-un SMS trimis la numarul 8844 cu textul PAINE, fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea vietilor copiilor care traiesc in pragul saraciei. Astfel, ii putem ajuta pe cei mici sa traiasca sanatos, sa-si continue scoala si sa parcurga toate etapele invatamantului pre-universitar.

FULLSCREEN
Oana Cuzino sustine campania "Paine si maine" lansata de organizatia World Vision
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO