Obezitatea – boala nationala, la Romania, te iubesc!

Obezitatea – boala nationala, la Romania, te iubesc!
Data: 20 Iunie 2010
Romania urca in sfarsit pe un podium european! Locul trei in Europa in clasamentul supraponderalilor nu este insa o performanta demna de invidiat.

Duminica, la Romania, te iubesc!, corespondentul Stirilor Pro Tv Toni Dohotariu aduce in fata telespectatorilor partea cu greutate a Romaniei - un reportaj uimitor despre obezitate, boala care castiga din ce in ce mai mult teren.

Datele oferite de Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon sunt de-a dreptul ingrijoratoare: un roman din patru sufera de obezitate si 30% dintre romance si 20% dintre romani sunt obezi. De asemenea, nici la capitolul obezitate infantila tara noastra nu sta mai bine, pentru ca, avand in vedere ca se afla tot pe locul al treilea din Europa, Romania demonstreaza ca nu stie sa aiba grija nici de copiii ei.

Odata trecuta granita greutatii ideale, lucrurile nu stau deloc roz pentru supraponderali. Acestia ajung sa se invarta intr-un cerc vicios, pentru ca din momentul in care pierd controlul asupra greutatii, ajung sa piarda cam tot: iubita, iubitul, sotul, sotia, prietenii. Se lasa prada unei nefericiri profunde, care, de cele mai multe ori, ii aduce in fata farfuriei cu mancare.

Tocmai de aceea, 90% dintre obezii din Romania devin atat de grei numai si numai din cauza alimentatiei nechibzuite si in exces. Ideal ar fi ca fiecare sa inteleaga ca obezitatea e o boala, o epidemie globala severa care poate fi insa tratata: cu vointa, ambitie si dorinta ferma.

Duminica, la Romania, te iubesc!, telespectatorii Pro Tv vor putea urmari povestea impresionanta a unor oameni cu familii si vieti distruse doar pentru ca au avut un singur tel in viata: acela de a manca mult.

 
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO