A devenit EROUL unei intregi planete! Cine este Oscar Pistorius, primul sportiv din istorie care evolueaza la JOCURILE OLIMPICE, desi are picioarele amputate

A devenit EROUL unei intregi planete! Cine este Oscar Pistorius, primul sportiv din istorie care evolueaza la JOCURILE OLIMPICE, desi are picioarele amputate
Data publicarii: 05 August 2012
Data actualizare: 05 August 2012
Sud-africanul Oscar Pistorius a devenit primul sportiv din istorie cu picioarele amputate care a evoluat la Jocurile Olimpice, el disputand seriile la 400 metri.

Pistorius, care poarta proteze din fibra de carbon la ambele picioare, a mai participat la Jocurile Paralimpice in 2004 la Atena si 2008 la Beijing.

Sportivul si-a mai incercat norocul si la Campionatul Mondial la 400 m in 2011, dar acolo nu a trecut de semifinale.


El s-a calificat pentru semifinale la 400 m la Jocurile Olimpice de la Londra, reusind locul doi in seria sa, cu timpul de 45.44 secunde. "N-am stiut daca sa plang sau daca sa fiu fericit. S-au amestecat toate emotiile" a spus sportivul pentru BBC dupa incheierea cursei.

A avut al 13-lea cel mai bun timp dintre 49 de sprinteri din 39 de tari diferite si a dovedit lumii intregi ca e un atlet exceptional. Nu pentru ca alearga pe proteze. Exceptional, pur si simplu, pentru ca e imposibil sa te gandesti la un asemenea om ca fiind o persoana cu "dizabilitati".


FOTO: Getty Images


In varsta de 25 de ani, Pistorius s-a nascut cu o malformatie congenitala, astfel ca la 11 luni i-au fost amputate ambele picioare, mai jos de genunchi.
 

El intentioneaza sa participe si la Jocurile Paralimpice, care vor avea loc in perioada 29 august - 9 septembrie si unde va trebui sa-si apere trei titluri (100, 200 si 400 m).
 

Pistorius Sprints to the Semifinals de associatedpress
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies