Orasul in care iti poti cumpara o casa cu doar 1 Euro. Ce conditie trebuie sa indeplineasca cumparatorii

Orasul in care iti poti cumpara o casa cu doar 1 Euro. Ce conditie trebuie sa indeplineasca cumparatorii
Citeste mai mult despre: Italia, 1 euro, casa, cumparatori, Sardinia,
Data: 01 Februarie 2018
Autoritatile incearca sa revitalizeze un orasel-fantoma printr-o metoda inedita. 

Asezat in inima insulei Sardinia, orasul Ollolai se confrunta cu o scadere dramatica a populatiei. Pentru a evita aceasta situatie, autoritatile au decis sa vanda sute de case abandonate cu doar 1 Euro. 

Conform CNN, Ollolai risca sa devina un oras-fantoma, avand in vedere ca numarul locuitorilor a scazut de la 2 250 la 1 300, iar numarul copiilor care se nasc anual este extrem de scazut. 

Cei care isi doresc sa devina proprietarii unei locuinte in aceasta zona trebuie sa indeplineasca totusi o conditie. Avand in vedere ca imobilele sunt vechi, iar unele dintre ele au fost lasate in paragina, cumparatorii trebuie sa isi ia angajamentul ca vor restaura si renova proprietatile. Prin urmare, doritorii sunt rugati sa aiba in conturi suma de 25 000 de Euro pentru ca lucrarile sa poata fi demarate. 

Ollolai este fosta capitala a Barbagiei si este o zona in care traditiile s-au pastrat. In ciuda autenticitatii locului, tinerii au preferat sa se mute la oras, populatia a imbatranit, iar in prezent o multime de case zac in ruina. Acesta este motivul pentru ca primarul i-a contactat pe proprietarii caselor si le-a cerut sa le cedeze autoritatilor. 

Primarul spera ca restaurarea cladirilor sa ajute la crearea unor noi locuri de munca si sa revitalizeze comunitatea din Ollolai. 
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO