(P) Orice patiser bun are și un cuptor pe măsură!

(P) Orice patiser bun are și un cuptor pe măsură!
Citeste mai mult despre: cuptor, bucatarie,
Autor: Redactia
Data publicarii: 11 Septembrie 2019
Data actualizare: 12 Septembrie 2019
Pentru o unitate specializată, dotarea cu niște cuptoare patiserie moderne este esențială.

Cel mai mare secret al unui maestru patiser: cuptorul!

Indiferent dacă patiserii doresc să facă biscuiți, prăjituri cu foi, pateuri sau alte tipuri de produse specifice care necesită coacere, dacă nu au și un echipament potrivit sarcina lor se îngreunează mult, indiferent câtă experiență ar avea în domeniu.

Se știe că un bucătar profesionist nu se aventurează aproape niciodată să realizeze și produse de patiserie, deoarece acestea se prepară de către oameni care au o specializare gastronomică separată. Ei trebuie să fie destul de pricepuți, dar și să aibă dotările potrivite, în special un cuptor capabil să atingă și să mențină constant temperatura corectă, în funcție de rețetă.

Mai mult decât atât, cuptorul respectiv nu doar că trebuie să atingă numărul de grade Celsius dorit, dar trebuie să fie și capabil să distribuie foarte bine căldura pe parcursul procesului de coacere. Abia atunci se poate obține din ingredientele amestecate un preparat care crește uniform și are o suprafață apetisantă, maroniu-aurie.

Categoric, o bună reglare a temperaturii cuptorului este esențială pentru a obține rezultate bune în domeniul patiseriei.

Fiecare rețetă necesită gătirea la un anumit număr de grade Celsius, de aceea este important ca temperatura cuptorului de patiserie să fie reglată cu maximă fidelitate și să rămână astfel pe tot parcursul procesului de coacere, fără fluctuații nedorite care ar putea să diminueze calitatea finală a produsului.

Cuptorul de patiserie trebuie sa fie usor manevrabil în ceea ce privește introducerea și scoaterea preparatelor din camera de coacere, nu doar să necesite ușurință în programare.

Un bun cuptor de copt este unul care nu necesită să deschidem frecvent ușa echipamentului în timp ce acesta funcționează pentru a verifica produsele ce se gătesc în interiorul său.

Specialiștii spun că prin această deschidere frecventă a ușii cuptorului se poate pierde până la 20% din energia calorică acumulată și, în plus, există un mare risc de a nu obține niște produse finale de calitate, deoarece aceste preparate sunt foarte sensibile la contrastele puternice de temperatură.

Orice patiser cu experiență știe că un cuptor bun permite ca distribuirea căldurii să se facă omogen și să pătrundă foarte bine preparatele.

În prezent, producătorii de cuptoare patiserie au realizat și modele care se descurcă perfect chiar și în condițiile în care se pun tăvi cu produse pe două sau mai multe niveluri. Asta deși, până de curând, cele mai bune rezultate de gătit se obțineau atunci când coacerea se realiza doar pe un singur nivel.

Referitor la pierderile de energie calorică acumulată la deschiderea ușii cuptorului, din cauza faptului că aceasta scăpa în mediul ambiant, echipamentul clasic era forțat să funcționeze mai mult pentru a recupera gradele pierdute, lucru care se reflecta inclusiv în factura de energie electrică sau de gaz.

Este minunat că în prezent se pot achiziționa pentru laboratoarele de patiserie cuptoare speciale, care nu doar că nu necesită deschiderea ușii pentru a controla procesul de coacere, dar au și un consum mai mic de curent electric sau gaze.

Se pot găti astfel în mod economic blaturi de tort, prăjiturele, fursecuri, pateuri, plăcinte și multe altele.

De unde poți cumpăra un cuptor performant pentru patiserii?

Chiar de la noi din țară. Un cuptor de patiserie bun de la TC Romania Crown Cool este capabil să atingă temperaturile ridicate doar în câteva minute. El este foarte precis și își poate menține temperatura constantă, distribuind-o uniform în incinta cuptorului.

Ia legătura cu un consultant al companiei amintite și vei putea să comanzi de aici un cuptor de patiserie modern, multifuncțional, care permite reducerea la jumătate a timpului de gătire, comparativ cu un cuptor convențional, datorită tehnologiei de vârf pe care o posedă.

Comoditatea în utilizare și ușurința de curățare, reprezintă alte motive pentru a opta în sensul achiziționării unui cuptor de calitate ce îți poate garanta niște produse de patiserie cu un gust excepțional, care vor fi extrem de bine apreciate de către consumatori.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies