(P) 5 sfaturi pentru a-ți găsi un job în timpul pandemiei de coronavirus

(P) 5 sfaturi pentru a-ți găsi un job în timpul pandemiei de coronavirus
Citeste mai mult despre: joburi, coronavirus,
Data publicarii: 04 Mai 2020
Data actualizare: 04 Mai 2020
Dacă vrei să îți găsești un job chiar în mijlocul epidemiei cauzate de noul coronavirus, te afli în locul potrivit!

Noi suntem alături de tine astăzi, pentru a lămuri principalele măsuri pe care trebuie să le iei, dacă vrei să te angajezi în cel mai scurt timp posibil.

Este o perioadă dictată de schimbări bruște, ce îi pot dezarma pe unii dintre contracandidații tăi, determinându-i să mai stea o perioadă “pe bară”.

De aceea, este important să acționezi rapid și decisiv, respectând sfaturile pe care noi ți le-am pregătit în rândurile acestui articol. Iată ce ai de făcut: 

1. Continuă să fii activ pe site-urile de recrutare

În această perioadă, companiile vor continua să caute angajați valoroși, cu care să poată colabora chiar și în eventualitatea unui job de la distanță.

Se simte acum o nevoie mai mare ca niciodată de personal calificat și asta o știe toată lumea: de la angajatori la angajați, de la site-urile de recrutare la companiile de plasare a forței de muncă.

Chiar dacă îți vine greu să cauți chiar acum un job, află de la noi că este un moment oportun pentru a prinde o ofertă bună. Iar punctul 2 te poate convinge și mai mult, în această privință: 

2. Orientează-te spre zona joburilor remote 

Conform studiilor din piață, oferta joburilor remote s-a triplat în ultima perioadă, fapt ce arată negru pe alb adaptabilitatea angajatorilor la noi variante de lucru.

Cei care nu fac acest pas, riscă să piardă o poziție favorabilă în segmentul pe care activează, fapt cauzat de întreruperea activității, într-un loc fizic.

De aceea, îți recomandăm să consulți cu atenție oferta de joburi remote, aflată la doar un click distanță față de tine. Content writer, programator, social media manager - iată doar câteva joburi pe care le poți avea chiar din siguranța casei tale. 

3. Înțelege conceptul de “interviu online” 

Mai toți angajatorii sunt obligați ca în aceasta perioadă să țină interviuri online. Tu ești pregătit pentru o astfel de discuție? Ai un colț al casei potrivit pentru rolul de background, în cazul unui video call?

Ești familiarizat cu softuri precum Zoom sau Skype, programe mai mult decât vitale în această perioadă, atât pentru cei care angajează, cât și pentru cei care își caută un job?

Netul este cel mai bun prieten al tău, pentru că poți găsi o mulțime de informații despre cum să gestionezi un interviu online, astfel încât să poți scoate ce este mai bun din această întâlnire. 

4. Testează și ofertele unor domenii conexe 

Dacă vrei să ai mai multe șanse de reușită, aruncă o privire și pe ofertele disponibile în domeniile complementare de lucru. Ești fotograf cu experiență? Nu ai vrea să vezi unde poate duce o discuție cu un studio de editare audio-video?

Postul de SEO Specialist peste care ai dat nu îți trezește oarecum interesul, chiar dacă ai lucrat mai mult în zona de Social Media? Lărgește-ți pe cât de mult posibil spectrul de posibilități, pentru a putea avea o imagine mai amplă asupra ofertei de angajare. 

5. Arată acum mai multă dorința ca niciodată 

Este momentul perfect pentru a-i arăta angajatorului cât de mult îți dorești jobul respectiv. În timpul interviului, vorbește cu pasiune în ceea ce faci, dorința de a învăța lucruri noi, pune întrebări, fii curios să afli lucruri ce țin de modul în care decurge o zi din viața unui angajat în compania respectivă. Lucrează chiar și la CV.

Schimbă-ți poza cu una în care poziția corpului tău inspiră mai multă determinare, iar la descrierea ta adaugă aspecte ce îți pun în lumină calități precum: adaptabilitatea, puterea de a lucra în condiții de stres, dorința de a lucra în echipă, chiar și în cazul unor colaborări remote. 

Adaptează-te noului context și vei putea găsi un job mult mai repede decât crezi! 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!