(P) 5 sfaturi pentru o relație longevivă

(P) 5 sfaturi pentru o relație longevivă
Citeste mai mult despre: relație longevivă, sfaturi,
Autor: Redactia
Data publicarii: 29 August 2019
Data actualizare: 29 August 2019
Orice relație longevivă se bazează pe câteva secrete care, odată puse în aplicare, au rolul de a aduce pacea și armonia între două persoane care se iubesc.

Cu toate acestea, într-o relație de cuplu durabilă, nu este exlus să apară și diferite provocări sau momente de impas. În articolul de mai jos, îți prezentăm sfaturi esențiale pentru a construi relația cu partenerul tău, astfel încât să îl faci să se simtă special și apreciat. Iată care sunt acestea!
 

Învață să-ți cunoști bine partenerul

Unul dintre primii pași pe care îi poți face pentru o relație longevivă ține de cunoașterea în profunzime a partenerului. Astfel, este important să ții cont de lucrurile care îi plac dar și de cele care îl deranjează. De cele mai multe ori, în relațiile de cuplu, unul dintre parteneri pune accent doar pe lucrurile care îi plac celuilalt, fără a lua în considerare și ceea ce îl supără.

Din momentul în care începi să comunici și observi gesturile și stările partenerului tău în diverse situații, relația va merge ca pe roate, deoarece acesta va aprecia modul în care îi ești alături atunci când are cea mai mare nevoie.
 

Acordă-i libertatea necesară

O relație de cuplu perfect funcțională este aceea în care partenerii reușesc să își acorde spațiul și libertatea necesară. În acest sens, trebuie să renunți la gelozii sau neîncredere atunci când iubitul tău simte nevoia să iasă alături de colegii de serviciu sau când partenera de viață își dorește să petreacă un weekend la munte alături de cele mai bune prietene.

Relația de cuplu va fi de durată doar atunci când ambii indivizi implicați sunt suficient de încrezători în sine, astfel încât să accepte și să recunoască dreptul celuilalt de a avea timp pentru el. Din acest motiv, partenerii care se simt controlați sau nu au voie să facă nimic altceva fără acordul celorlalți, ajung să se înstrăineze și să renunțe la relația de cuplu.

 

Fă-ți partenerul să se simtă special

Pentru a menține o relație de cuplu sănătoasă și fericită, nu aștepta doar ocaziile speciale, pentru a-ți surprinde partenerul cu mici atenții. Fiecare zi poate să fie pusă în valoare, dacă decizi să investești în relația ta și să acorzi atenție stării de bine a partenerului. Vezi aici idei de cadouri pentru soție, care o vor face foarte fericită și îi vor demonstra cât de mult o apreciezi.

Dacă a avut o săptămână grea la muncă și se simte epuizată, o poți impresiona cu ajutorul unui cadou care să-i ridice moralul. În plus, afecțiunea este unul dintre motoarele oricărei relații de cuplu. Nu uita să-ți îmbrățișezi partenerul cât mai des, indiferent de situație, pentru a-i arăta că ești mereu alături de el.
 

Învață să-l asculți pe cel de lângă tine

O relație longevivă are la bază partenerii care se ascultă reciproc, fără a avea niciun beneficiu în urma unei discuții. De cele mai multe ori, intrăm în discuții care ne interesează în mod direct și ascultăm partenerul doar pentru a-i oferi un răspuns. O comunicare eficientă înseamnă, de multe ori, doar să îl ascultăm pe celălalt, cu empatie și respect.

Ține cont de faptul că o relație nu reprezintă o concurență continuă între parteneri, ci aceștia formează o echipă. Atunci când te implici într-o discuție aprinsă, amintește-ți că nu concurați unul împotriva celuilalt! Pot exista opinii diferite, pe care trebuie să le înțelegi și să le accepți, astfel încât relația dintre voi să nu aibă de suferit.

Nu uita de distracție!

Ultimul secret pentru o relație fericită și de lungă durată ține de includerea distracției în activitățile zilnice. Altfel spus, bucură-te de partenerul tău în fiecare zi, nu doar în momentele în care ieșiți alături de prieteni sau când pleci în vacanță alături de el. Pentru a menține flacăra iubirii, trebuie să încerci să găsești lucruri care să vă bucure, pe care să le faceți mereu împreună.

Cele mai fericite cupluri sunt acelea care încearcă în mod regulat să facă lucruri noi. De la vizionarea unei comedii, până la înscrierea la cursuri de dans, toate acestea sunt activități care va ajută să vă recreați și aduc noi subiecte de discuție în cuplu.

 

Relațiile longevive nu țin de domeniul utopiei, însă necesită efort din partea ambelor părți implicate. În plus, ține cont de faptul că într-o relație, lucrurile mici aduc bucurii mari! Un cadou neașteptat, o vorbă bună sau o îmbrățișare sunt cele care aduc sarea și piperul într-o relație de cuplu.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!