(P) 7 beneficii pe care ți le oferă o asigurare de sănătate privată

(P) 7 beneficii pe care ți le oferă o asigurare de sănătate privată
Autor: Ionela Lupu
Data publicarii: 02 Octombrie 2019
Data actualizare: 02 Octombrie 2019
Sănătatea este cel mai bun prieten al nostru, care ne susține în fiecare zi și de care ne amintim doar atunci când ne dă semne de slăbiciune.

Din păcate, sunt prea puțini cei care își fac periodic analize pentru a ține totul sub control sau a preîntâmpina apariția diferitelor afecțiuni. Cei mai mulți dintre noi ajungem la medic doar atunci când simptomele sunt avansate ori suferim deja de o anumită boală. În aceste cazuri, este util să avem la dispoziție cât mai multe variante ca să fim siguri că beneficiem de cel mai bun tratament. Majoritatea persoanelor sunt asigurate în sistemul public, însă pe lângă asta sunt extrem de utile și măsurile de siguranță în plus. O asigurare de sănătate privată oferă numeroase beneficii consumatorilor din toate categoriile de vârstă care au nevoie de mai multă libertate în deciziile lor. Iată care sunt principalele avantaje pe care le oferă o astfel de procedură.

Gamă extinsă de servicii medicale

Unul dintre avantajele uriașe pe care le oferă o asigurare de sănătate privată este posibilitatea asiguratului de a-și alege furnizorul de servicii medicale. De cele mai multe ori, acestea includ prevenția, consultația, diagnosticul, tratamentul, dar și recuperarea postoperatorie. Atunci când ai o problemă îți dorești să beneficiezi de calitate superioară și să ai acces la cele mai bune spitale. Cu ajutorul unei astfel de asigurări poți beneficia de o gamă extinsă de servicii medicale, în unități private agreate de către firma asiguratoare pentru care ai optat ori în centre de stat sau din afara rețelei, unde poți recupera mare parte din banii cheltuiți.

Accesibilitate și flexibilitate

În ceea ce privește sănătatea, nevoile diferă de la o persoană la alta, așadar este util ca și asigurarea să fie flexibilă pentru ca oricine să aleagă cea mai potrivită acoperire ținând cont de interesele sale. Anumite companii de asigurări de sănătate private oferă protecție sub două forme, respectiv în caz de accidente sau pentru accidente și îmbolnăviri. În plus, sunt create și pachete de prevenție care includ control medical anual, un set pentru analize de bază, un set de consultații, discounturi la consultațiile din afara asigurării, proceduri și investigații medicale.

Accesarea simplă și rapidă a serviciilor medicale este de asemenea importantă. Știm cu toții că în cazurile de urgență este dificil să găsești un loc liber la medic. Totodată, suntem presați de timp și de activitatea profesională, de aceea ne ajută programările efectuate dimineața devreme sau seara târziu, după serviciu. Asigurarea privată oferă acces la diferite clinici care se pot adapta ușor tuturor nevoilor noastre.

Cazare alături de copii

Când vine vorba de micuții noștri, nu ne dorim să îi internăm într-un spital în care să îi putem vizita doar în funcție de un anumit program. Toți părinții vor să le fie aproape copiilor, iar o asigurare de sănătate privată acoperă cazarea unui însoțitor pentru cei mai mici de 14 ani care sunt internați pentru tratament sau alte intervenții medicale.

Tehnologii moderne

O astfel de asigurare facilitează accesul în spitale private care și-au adaptat serviciile și echipamentele la cele mai noi tehnologii din domeniu. Progresul tehnologic își spune cuvântul și când vine vorba de interacțiunea cu pacientul, astfel că există aplicații ingenioase pentru eficientizarea procesului de programare sau accesarea rezultatelor la analize.

Condiții superioare de tratament

De regulă, companiile de asigurări au parteneri unități private unde calitatea serviciilor este superioară. De la cazarea și masă până la servicii pentru potențialii însoțitori sau acordarea de materiale consumabile, totul este la superlativ, fapt ce ușurează activitatea pacienților și îi ajută să se concentreze strict pe problemele de sănătate.

Deductibilitate fiscală

Asigurările de sănătate private sunt deductibile la calculul impozitului pe venituri din salarii. Acest lucru se efectuează în limita echivalentului în lei a sumei de 400 de euro pe an, ceea ce conduce la beneficii majore atât pentru angajat, cât și pentru angajator.

Discount pentru mai multe persoane asigurate

Un avantaj deosebit pentru familiile care își doresc o asigurare privată de sănătate este faptul că pot beneficia de discounturi substanțiale. Astfel, companiile oferă reduceri începând de la două persoane incluse pe aceeași asigurare, ceea ce înseamnă că o familie cu trei ori patru membri se va bucura de o primă avantajoasă. Discountul este calculat în funcție de numărul asiguraților și se scade din suma totală plătită anual.

Pentru orice persoană există momente de vulnerabilitate din punct de vedere fizic, psihic ori emoțional. Cu toate că sănătatea stă în puterea noastră interioară, trebuie să ne asigurăm că atunci când avem cea mai mare nevoie putem opta pentru servicii medicale de calitate superioară. Asigurările private oferă o șansă în plus de a trata mai rapid și mai ușor orice afecțiune, dându-ți posibilitatea de a alege pentru tine, fără să mai simți și presiunea financiară atunci când îți este greu. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies