(P) 7 trucuri care te ajută să găsești dieta care funcționează pentru tine

(P) 7 trucuri care te ajută să găsești dieta care funcționează pentru tine
Autor: Redactia
Data publicarii: 26 Septembrie 2019
Data actualizare: 26 Septembrie 2019
Vrei să pierzi cele câteva kilograme în plus sau să îți ții greutatea sub control? Cu siguranță te-ai gândit de multe ori să ții o dietă, dar niciodată nu ai avut răbdare să faci acest lucru. 

Trebuie să înțelegi că nu orice dietă este potrivită pentru oricine și că de cele mai multe ori trebuie să încerci mai multe tipuri de diete până să ajungi la cea potrivită pentru tine.

Majoritatea persoanelor care urmează o dietă se bucură de efectele acesteia pe o perioadă limitată, însă ar trebui să urmezi o dietă cu efecte pe termen lung și care să se transforme într-un stil de viață. În plus, trebuie să ai o rutină zilnică prin care să susții dieta prin mișcare, prin evidența alimentelor consumate și prin consumul regulat de apă. Indiferent că este vorba despre dieta disociata, dieta rina sau dukan, important este ca aceasta să fie acceptată de către organismul tău.  

Dieta potrivită pentru tine este cea în care te simți bine și care nu îți provoacă neplăceri. Poate fi incomode la început, însă dieta perfectă nu te va seca de energie sau de pofta de viață. Nu trebuie să te simți înfometat, ci trebuie să consumi alimentele potrivite. Vezi în continuare care sunt cele 7 trucuri care te pot ajuta să alegi un regim alimentar potrivit stilului tău de viață.

1. Se potrivește stilului tău de viață?

Dacă știi că ai un stil de viață aglomerat, în care timpul pentru mese este foarte scurt, încearcă să nu alegi o dietă care îți propune multe mese pe zi de care să nu te poți ține. De asemenea, familia ta va fi afectată de regimul tău alimentar, iar dacă timpul nu îți permite nu poți mulțumi pe toată lumea, în special dacă ai copii.

2. Este dieta potrivită cu nivelul tău de mișcare?

Așa cum am spus, orice dietă are nevoie de elemente complementare, printre care se numără și mișcarea. Dacă ești o persoană sedentară și începi deodată să faci foarte multă mișcare, acest lucru nu va dura. Ia lucrurile încet, cu pași mici și adoptă un regim alimentar care să funcționeze cu nivelul tău de mișcare.

3. Poți mânca așa pentru tot restul vieții?

Chiar dacă nu este vorba de un angajament pe viață, dieta trebuie să devină ceva normal pentru tine, astfel încât să nu o mai numești dietă, ci stil de viață. Trebuie să reții că la un moment dat vei ajunge la un echilibru și ar fi păcat să-l strici doar pentru că ai consumat alimentele greșite pentru o perioadă scurtă de timp.

4. Este necesar să consumi ceva ce nu îți place?

Numeroase diete propun diferite băuturi pentru înlocui unele dintre mese, de cele mai multe ori costisitoare. Adoptă o dietă care conține alimente care îți plac și pe care le poți găsi ușor și evită băuturile și batoanele care înlocuiesc mesele principale.

5. Îți afectează viața?

Cel mai bun plan de dietă este acela care face parte din viața ta și care nu te face să te simți constrâns de fiecare dată când mănânci. Ai nevoie de o educație alimentară bine pusă la punct pentru a putea ști întotdeauna ce combinații de alimente trebuie să mănânci și ce anume să eviți.

6. Ai nevoie de suplimente sau de tratamente de detoxifiere?

O dietă potrivită nu va avea niciodată nevoie de completare, mai ales de pastile care să facă acest lucru. Poți obține din alimente toți nutrienții necesari pentru un stil de viață sănătos, iar suplimentele pentru arderea grăsimilor sunt doar o investiție inutilă.

7. Trebuie să renunți la alimentele care îți plac?

Există planuri de diete în care nu există indulgențe, ci trebuie eliminat din alimentație tot ce nu este benefic. Însă, dacă ești genul care preferă să bea un pahar de vin sâmbătă seara, caută un regim care să-ți permită un pahar mic de vin la anumite intervale de timp.

Unele persoane au nevoie de un regim strict atunci când vine vorba de dietă, însă principala ta grijă este să găsești acel regim pentru tine. Fie că ai un stil de viață haotic sau că ai fiecare pas calculat, dieta potrivită îți va da rezultatele dorite și va susține un stil de viață sănătos.

Sursă foto: https://www.nhs.uk/live-well/healthy-weight/how-to-diet/
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies