(P) Calculatoare refurbished – ce sunt și de ce să le alegem?

(P) Calculatoare refurbished ndash; ce sunt și de ce să le alegem?
Citeste mai mult despre: Calculatoare refurbished, calculatoare,
Data: 30 Mai 2019
De câțiva ani încoace, se folosește din ce în ce mai des termenul de "refurbished", în special în domeniul IT. Peste tot lumea vorbește, caută, se interesează de acest tip de produse...

Dacă specialiștii în IT sunt familiarizați cu ce înseamnă calculatoarele refurbished, produse care devin din ce în ce mai populare în Europa, utilizatorii generali nu sunt întru totul conștienți de caracteristicile acestora.

Ce înseamnă un calculator refurbished?

Cuvântul de bază anglo-saxon „furbiss” înseamnă, în germană, a lustrui, adică a reda unui obiect aspectul îngrijit inițial. De la semnificația de bază, astăzi cuvântul „refurbished” referitor la industria IT înseamnă a recondiționa, a aduce într-o stare complet funcțională și estetică un produs folosit.

A recondiționa un calculator uzat este un proces complex. De la aspectele estetice, până la cele tehnice (ce țin de operarea device-ului), transformarea are loc sub influența unor proceduri ce implică ștergerea completă a datelor, curățarea device-ului, instalarea software-ului, testarea finală, înainte de a fi repus la vânzare, și ambalarea.

Trebuie reținut faptul că un PC refurbished este, din punct de vedere funcțional, foarte asemănător unuia nou. Semnele de uzură sunt, de asemenea, îndepărtate, în mare proporție, în procesul de recondiționare. Produsul final este livrat într-o cutie specială, adaptată formei lui, alături de protecția pentru transport și de accesoriile necesare punerii în funcțiune a device-ului. Mai mult, există calculatoare refurbished cu licență deja instalată în momentul achiziției.

De ce să alegem calculatoare refurbished?

Înainte de a expune motivele pentru care investiția într-un calculator refurbished este una înțeleaptă, este indicat ca orice utilizator să aibă în vedere două aspecte de bază: bugetul de care dispune și concesiile pe care este pregătit să le facă. Pentru că nu este un produs 100% nou, va exista întotdeauna o serie de caracteristici la care va trebui să renunțe, în favoarea altora.

Cu toate acestea, o astfel de investiție nu trebuie pusă sub semnul îndoielii, căci beneficiile nu sunt deloc de trecut cu vederea.

1.   Prețul mult mai scăzut decât al produselor noi

Fiind un produs recondiționat pentru a fi refolosit, prețul acestuia va fi redus considerabil. Trebuie, însă, reținut faptul că odată cu scăderea costului, nu scade și performanța, întrucât produsele refurbished nu sunt puse niciodată în vânzare fără o verificare temeinică, în prealabil, a funcționalității.

Așadar, vom putea achiziționa calitate și fiabilitate, la un preț chiar și cu 30-40% mai mic.

2.   Sunt produse de brand, de generație mai nouă

Contrar părerii generale, calculatoarele refurbished sunt produse de generație mai nouă, cu dotări și configurații actuale, ce se ridică, de cele mai multe ori, la așteptările utilizatorilor.

Distribuitorii specializați afirmă că printre cele mai apreciate branduri producătoare de calculatoare se găsesc: HP, Dell, Lenovo, Asus și Fujitsu. Astfel, alegând un brand de încredere, ne putem bucura de funcțiile complexe ale unui PC refurbished, la un preț accesibil.

3.   Funcționalitatea lor este garantată

Provenind de la firme și companii, de regulă în urma încheierii unor contracte de leasing, calculatoarele sunt supuse unui tratament complex de recondiționare. După ample procese de reconstrucție, testul final al funcționalității este unul dintre pașii cei mai importanți. În această fază, membrii echipei de service se asigură că device-ul poate opera toate programele și că poate răspunde optim la comenzi.

Spre deosebire de produsele noi, care la finalul procesului de fabricație sunt direct ambalate, fără a le fi testată funcționalitatea, cele refurbished oferă o siguranță garantată din acest punct de vedere.

4.   Vin însoțite de garanții

Garanțiile standard, alături de cele extinse, în unele cazuri, sunt indicatori clari ai siguranței funcționalității. Nici un service și nici o firmă nu pune la dispoziție garanții extinse dacă produsul vândut nu este 100% sigur.

De unde cumpărăm cu încredere calculatoare refurbished în București?

Una dintre cele mai apreciate firme din domeniul IT Refurbished din București este ABD Computer. Cu o experiență de peste 22 de ani pe această piață, compania reușește, de fiecare dată, să se adapteze nevoilor consumatorilor și să satisfacă chiar și cele mai exigente cerințe.

Produsele regăsite în categoria calculatoarelor refurbished de pe site-ul abdcomputer.ro au fost supuse amplului și rigurosului proces de reconstrucție, realizat de echipa dedicată a service-ului firmei. Având întotdeauna un scop în minte, acela de a le oferi clienților calitate și performanță, echipa nu trece cu vederea nici un aspect în procesul de refurbishing. De altfel, perfecționismul este cel ce îi definește pe membrii acesteia.

Alegând calculatoarele refurbished comercializate de ABD Computer, utilizatorii se vor bucura de garanții extinse pentru orice model cumpărat, de posibilitatea returnării produselor în termen de 90 de zile pentru neconformități și, bineînțeles, de siguranța produselor 100% funcționale.
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO