(P) Cât de complicată este recuperarea după o intervenție chirurgicală de mărire a sânilor?

(P) Cât de complicată este recuperarea după o intervenție chirurgicală de mărire a sânilor?
Autor: Redactia
Data publicarii: 05 Septembrie 2019
Data actualizare: 05 Septembrie 2019
Ți-ai dorit mereu să arăți memorabil în rochițe sau bluze decoltate, dar natura nu a fost suficient de darnică la acest capitol cu tine. Așa că, mult timp, ai fost nevoită să eviți aceste piese vestimentare, deși le adori, conștientă fiind că nu au cum să te pună cu adevărat în valoare. 

Dar, în curând, aceste situații vor deveni simple amintiri, pentru că, după lungi deliberări, ai decis să te programezi  pentru o operație chirurgicală, respectiv mărirea sânilor cu implant de silicon

Ai trecut prin toate etapele de dinainte de intervenția propriu-zisă, ai avut discuții lămuritoare cu medicul specialist, ai parcurs cu bine toate investigațiile obligatorii, precum diferite teste de sânge, radiografie pulmonară, ecografie, electrocardiogramă etc. și în curând urmează marele pas care îți va schimba în bine încrederea în sine. 

Și pentru că fiecare lucru foarte bun se obține cu sacrificii, trebuie să fii pregătită pentru perioada care va urmă odată ce ai ieșit din sala de operație. Evident, urmează o perioada de recuperare și este esențial să urmezi toate recomandările medicului pentru a scurta cât mai mult această etapă delicată. 

Astfel, va trebui să îți iei la timp medicamentele prescrise, respectiv antibiotice, analgezice, antiinflamatoare și să faci repaos, să te odihnești mult, să eviți suprasolicitarea, diminuând drastic activitățile fizice. 

De asemenea, în primele zile vei folosi constant pungi cu gheață sau cu un gel special care se ține la congelator și care va ajuta la scăderea inflamației din zona operată. Este foarte importantă purtarea bustierei speciale, pe care medicii recomandă ca cel puțin în prima săptămână după operație să nu fie scoasă deloc, după care încă trei – patru săptămâni, purtarea acesteia se va reduce la jumătate din zi. 

Trebuie evitată expunerea la soare, dușurile în prima săptămână ocolind zona cu bustieră, precum și apa prea fierbinte.  După aproximativ șapte zile se vor scoate pansamentele, dar în continuare vor fi experimentate tot felul de senzații, dureri, înțepături, furnicături, arsuri, dar sunt firești în perioada de recuperare. 

Totodată, somnul pe burtă va fi aliatul tău contra durerilor și  pentru o recuperare bună, timp de câteva luni. Nu uită să te hidratezi corespunzător, să adopți o alimentație ușoară, sănătoasă, să ai o atitudine pozitivă, să te odihnești bine, să te prezinți la consultațiile postoperatorii,  pentru că toate aceste eforturi îți vor fi răsplătite deplin cu câștigarea  aspectului nou și atractiv la care ai visat.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies