(P) Ce trebuie să respecți pentru a avea cât mai mult timp o dantură sănătoasă?

(P) Ce trebuie să respecți pentru a avea cât mai mult timp o dantură sănătoasă?
Autor: Redactia
Data publicarii: 05 Septembrie 2019
Data actualizare: 05 Septembrie 2019
Fiecare ne dorim să ne bucurăm cât mai mult timp de o dantură sănătoasă și frumoasă, iar zâmbetul nostru să fie o adevărată carte de vizită pentru noi. 

Uneori, pentru asta este nevoie de nenumărate vizite la medicul stomatolog și cu siguranță nu este una dintre cele mai îndrăgite experiențe. 

Pentru că, indiferent cât de mult a avansat tehnologia medicală,uneori nu reușim să scăpăm de emoții și de o oarecare panică, odată instalați pe scaunul din cabinetul stomatologic. 

În schimb, dacă vom respecta cu sfințenie câteva reguli de bază, este foarte posibil să rărim mult din aceste vizite la cabinetul stomatologic, vezi Clinica dentară Excedent  și ne rămâne să ne prezentăm  doar cele care nu ne vor furniza atâta stres, respectiv controalele de rutină. 

Astfel, rutină noastră zilnică trebuie musai să înceapă imediat după ce ne trezim dimineață cu primul lucru pe care să-l facem. Este vorba despre periajul dinților. Acesta nu trebuie executat oricum, ci în manieră corectă, respectiv în mod vertical, pornind de la nivelul gingiilor spre dinți.  

Este esențial periajul dinților dimineață, imediat după trezire, pentru a elimina eficient din bacteriile care se dezvoltă pe timpul nopții mai mult decât în cursul zilei. Ideal ar fi să ne oferim un răgaz și după micul dejun, procedând din nou la un nou periaj dentar. 

Tot pentru sănătatea danturii și a gingiilor este bine să evităm consumul frecvent al băuturilor acidulate, care determină deteriorarea smalțului dinților prin acțiunea acizilor care acestea le conțin. 

De asemenea, un inamic redutabil al danturii sănătoase este și fumatul, la care trebuie să ne gândim serios să renunțăm. La finalul zilei, înainte de a ne retrage la somn, o nouă repriză de periaj dentar trebuie efectuată, după care nu mai trebuie să consumăm alimente, în schimb putem bea apă fără restricții. 

Alături de un periaj corect, vom utiliza apă de gură, ață dentară, precum și un model de periuță electrică potrivit danturii noastre, care se va dovedi mult mai eficientă și va realiza o curățare mai profundă față de periuță de dinți clasică. 

De asemenea, cel puțin o dată pe an, chiar dacă nu vom sesiza probleme vizibile la nivelul danturii, este recomandat să ne programăm la medicul dentist pentru o evaluare detaliată a stării dinților, pentru o igienizare profesionistă sau un detartraj.  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies