(P) Ce trebuie să știu despre epilarea definitivă cu IPL?

(P) Ce trebuie să știu despre epilarea definitivă cu IPL?
Data: 04 Noiembrie 2019
Orice femeie și-ar dori să se bucure de o piele moale și catifelată după epilare, fără teama că se va irita din cauza aparatului de ras sau a epilatorului. 

În lupta cu firele de păr nedorite, te poți îndrepta către alegerea epilarii definitive cu IPL sau Lumină Intens Pulsată, care se poate folosit atât pentru picioare și axile, cât și pentru zona inghinală și brațe. În acest fel, poți scăpa de firele crescute sub piele, în timp ce pielea ta va arăta impecabil. Află ce trebuie să știi despre epilarea cu IPL și care sunt costurile ei, din articolul de mai jos!

Ce trebuie să știi înainte de epilarea cu IPL

Pentru că epilarea definitivă cu IPL să aibă efectele dorite, este recomandat să nu-ți expui pielea la soare cu cel puțin patru zile înainte și să nu iei niciun fel de medicamente înainte de prima ședință de epilare, pentru a evita fotosensibilitatea. În plus, nu trebuie să folosești uleiuri pentru corp înainte de epilarea cu IPL, deoarece acestea accelerează creșterea firelor de par. Nu-ți smulge firele de păr cu penseta, epilatorul sau folosind ceara cu cel puțin 3 săptămâni înainte de a începe prima ședință de epilare cu IPL, iar dacă ai suferit orice operație care a implicat anestezie, timp de 3 luni nu este indicată această metodă de epilare. Nu în ultimul rând, evită să agresezi pielea cu cel puțin o lună înainte de epilarea cu IPL. Astfel, renunță la peelingul chimic sau la tratamentele cu acid glicolic.

Lucruri pe care să le faci în timpul epilării cu IPL

Atunci când începi prima ședința cu IPL, se recomandă purtarea în permanență a ochelarilor de protecție și stabilirea gradului de anduranță la lumina intens pulsată oferită de aparat, astfel încât să setezi corect parametrii de lucru, în funcție de culoarea pielii tale sau de tipul tenului. Mai mult, respectă întotdeauna recomandările specialistului în cosmetică și acoperă alunițele de pe corp, dacă este cazul, cu ajutorul unui creion alb, folosind și benzi cu gel, pentru a nu resimți durerea în timpul tratamentului.

Reguli pe care să le respecți după epilarea cu IPL

După epilarea cu IPL, te poți bucura de o piele frumoasă și catifelată, însă este recomandat să folosești loțiuni hrănitoare și acasă, conform indicațiilor specialistului. Totodată, nu trebuie să faci dușuri fierbinți sau să porți haine mulate timp de 48 de ore de la finalizarea ședinței de epilare cu IPL, evitând și sauna sau solarul, care pot afecta pielea. După aproximativ două săptămâni, firele de păr îndepărtate prin epilarea cu IPL vor cădea singure, lăsându-ți pielea fină și netedă. Din momentul finalizării ședinței de epilare definitivă cu IPL, este indicat să urmezi ședințele de întreținere odată la 6-12 luni, conform recomandărilor.

Avantajele epilării definitive cu IPL

Primul avantaj al epilarii cu IPL implică economisirea timpului prețios, pe care l-ai fi pierdut epilandu-te cu aparatul de ras, în urma căruia părul crește după câteva zile. Folosind epilarea cu IPL, vei avea nevoie doar de câteva ședințe pe tot parcursul vieții, în funcție de zonele dorite și de culoarea părului tău, o singură ședință având o durată de 10-90 de minute. Chiar dacă părul va continua să crească, va fi mai subțire și va avea o culoare mai deschisă, până în momentul când mergi la următoarea ședință de întreținere, așadar nu va fi ușor de observat. 

Deși la prima vedere, epilarea cu IPL pare o investiție majoră, pe termen lung îți poate aduce numai beneficii, întrucât vei cheltui mai puțini bani, în comparație cu toate celelalte metode de epilare. Costurile epilarii definitive diferă, în funcție de zonele pentru care îți dorești tratamentul, de aceea este indicat să consulți cu atenție pagina de prețuri a salonului pentru care optezi. 

Dacă ai nevoie de bani urgent, aplică pentru un credit, cu ajutorul căruia te poți bucura rapid de ședințele de epilare cu IPL, scăpând de grija firelor de păr nedorite. În acest fel, poți merge la orice eveniment îți dorești, fără stresul că nu ai apucat să te epilezi și nu o să te mai stresezi pentru că nu ai reușit să te programezi la salon pentru epilat, înainte de concediu.

Epilarea cu lumină intens pulsată reprezintă cea mai bună alternativă de a îndepărta părul nedorit și firele crescute sub piele, prevenind apariția altora noi. Ține cont de avantajele acestei opțiuni și ia cea mai bună decizie pentru pielea ta!
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO